17 Mart 2022 Perşembe

Durum Bildirir Raporu Nedir - Ne İşe Yarar ( 2022 Güncel Bilgiler ) ...


DURUM BİLDİRİR RAPORU NEDİR

Durum bildirir raporları hakkında o kadar az bilgi var ki bu konu  hakkında video yapmak istedim arkadaşlar. Durum bildirir raporunu ne devlet izah etme ihtiyacı hissetmiş ne  hiçbir memur. Ne de bilgilendirme  yapan kişiler bu konu hakkında net bir bilgiye sahip değil.Bundan dolayı biraz uzun olabilir ama sizden durum bildirir raporu isteniyorsa,bu rapor hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız videoyu baştan sona izlemenizde fayda var.

Durum bildirir raporu  bilgilendirme amaçlıdır.Engeli raporu çıkartmak zor olduğu için raporun işlevsellik bakımından eksik kaldığı veya tamamlanması gereken noktalarda durum bildirir raporu devreye girer. Aslında rapordan farkı yoktur ama işlev olarak bilgi amaçlıdır.

Bazı kurumlar o anlık olarak sizin durumunuzun güncel bilgilerini isteyebilir bu durumda önceden almış oldugunuz engelli raporu bilgilendirme amacıyla eksik kalabilir ve bu durumda durum bildirir raporu devreye girer.Bazı hallerde engelli raporunuz bulunmasa da genel sağlık durumunuz için de durum bildirir raporu istenebiliyor.

Gerekli gördüğü zaman kurumlar engelli raporunuzun yanında sizden malulen emeklilikten tutun da iş göremezlilik durumuna, memur atamasından vergi indirimine kadar her konuda durum bildirir raporu isteyebilirler. Bu rahatsızlıklarınız hakkında o an için istenen,durumunuzu bildiren raporlardır.

Engelli raporu olmayıp engelli raporu işlevini gören birçok özelliği de mevcuttur. Örneğin oran belirten durum bildirir raporuyla engelli kimlik kartı alıp engellilere sağlanan birçok indirimden yararlanabilirsiniz fakat engelli maaşları,ötv muafiyetli araç alımı,evde bakım maaşı gibi durumlarda işe yaramıyor.

 

Durum bildirir raporu sizin hangi iş için aldığınız ile doğru orantılıdır.Örneğin futbol veya basketbol hakemi olacaksanız kurumunuz sizden durum bildirir raporu isteyebiliyor. Memursanız tayin hakkınızı kullanmak istiyorsanız kurumunuz sizden durum bildirir raporu isteyebiliyor.Özel sektörde engelli çalışansanız kurumunuz sizden  o an ki durumunuz için durum bildirir raporu isteyebiliyor.Vasilik,akli denge durumları ve tayinlerde sıkça istenen rapor türü bu.

Genel olarak bizim karşımıza en fazla çıktığı durum ekpss atamalarında oluyor.özellikle son 5 yıldır bu konuda birçok arkadaşımıza yardımcı olduk. Ekpss ile engelli birey bir kuruma atandığı zaman kurum kendini güvence altına almak için bu kişilerden durum bildirir raporu istiyor.

Yani engelli raporunuzun açıklamalar kısmında nasıl işlerde çalışabileceğiniz yazmıyorsa ki çoğunluk olarak zaten yazmıyor bu durumda atandıgınız kurum sizden durum bildirir raporu istiyor.

Senin kuruma yerleştirmeni yapacağız ama durum bildirir raporunda hangi işlerde çalışabileceğini belirtmen gerekiyor diyor kurum,siz de hastaneye başvurup ağır işlerde çalışamaz,aşır işlerde çalışabilir,güç gerektiren,efor gerektiren işlerde çalışamaz veya çalışabilir ibarelerini sağlık durumunuza göre durum bildirir raporuna eklettiriyorsunuz ve atanacağınız kurumun personel atama işlerini ibraz ediyorsunuz bundan sonra emniyet soruşturmasının ardından atamanız gerçekleştiriliyor.

Malulen emekli olmak isteyenlerden de istenebiliyor durum bildirir raporu.Engelli raporunuz olsa bile an ki durumunuzun belirlenmesi için durum bildirir raporu çıkartmak durumundasınız.

Tek hekim duru bildirir,3 hekim durum bildirir gibi farklı durum bildirir raporları da mevcut. Sizden durum bildirir raporu isteyen kurum size bildiriyor kaç hekimlik durum bildirir raporu almanız gerektiğini.

Durum bildirir raporları ücretlidir.Ortalama ücreti hastaneden hastaneye göre değişmekle birlikte 300 ila 500 tl arasındadır.

Engelli raporu veren hastaneler durum bildirir raporu da vermek zorundalar.182 den sağlık kurulu randevusu alarak durum bildirir raporu için randevu alabilirsiniz.Sağlık kuruluan giderken yanınızda vesikalık fotografınız ve kimlik fotokopiniz de olmalı.Bazı hastaneler web cam ile fotografları kendileri çekiyorlar ama fotograf isteyen hastaneler de var,siz tedbirli olun yanınızda götürün.

Aldığınız durum bildirir raporunu 7 gün içinde kuruma vermek zorundasınız.

Resmi kurumlardan istenen durum bildirir raporu için:

Hasta raporu üzerinde Bilim Dalı Başkanının ve tedavi etmeye yetkisi olan 3 hekimin imzasının yer alması gerekmektedir. Baş Hekim imzası ve mührü de istenilmektedir.

Üç doktor imzalı rapor nedir?

3 ( üç ) hekim imzalı raporlardır. Mahkemeden alınan yazı ile hasta yakınları sağlık kuruluna başvurur. Yazıya evrak kayıt numarası alındıktan sonra ilgili polikliniğe (nöroloji,psikiyatri) sıra verilir. Doktor raporun yazar, 3 doktor imzalar ve mahkemeye üst yazıyı yine sağlık kurulu yazar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder