25 Mart 2023 Cumartesi

Neden Ötv Muafiyetli Otomobil Bulamıyoruz ? Ne Zaman Bulabileceğiz ?


Hergün neden otomobil bulamıyoruz diye soruyorsunuz arkadaşlar bunun birçok nedeni olmakla birlikte en büyük nedeni aslında çok farklı.

Otomobil piyasasını şişirenleri örneklerle göstericem,neden bunlara müdahale yapılmıyor , engelli kardeşlerimiz ne zaman otomobil bulabilecekler piyasa ne zaman düzelecek nacizane bu konulardan bahsedicez

Otomobil alacaklar için özellikle ötv muafiyetli otomobil alacaklar için o kadar kötü bir döneme geldik ki,pandemiden önce markalar engelli bireylere araç satabilmek için kampanyalar düzenlerken pandemide üretimlerim durması,çip krizi,paladyum krizi,enflasyonist piyasa koşulları,otomobil üreticilerinin ulaşım sorunları derken Rusya Ukrayna savaşı da tüy dikti otomobil piyasasına.

Ülkemizde otomobillere yatırım aracı gözüyle bakılması yüzünden zaten krizde olan araç piyasasında bu kadar talep olunca da markalar ve bayileri krizi fırsata çevirme yoluna gittiler.

Otomobil piyasasının patlamasında yukarıda saydıgım elde olmayan nedenlerinden sonra en büyük pay bayilere ait.

Tek tek satışlarla uğraşacaklarına el altından galerilere ve flolara araçlarını peşkeş çektirdiler. Ne de olsa büyük talep var diyerek araçları olmasın gerekenden çok daha yüksek rakamlara anlaşmalı galerilere verdiler onlarda bu yüksek rakamların üstüne bir de kendi kar marjlarını koyarak otomobil piyasasını allak bullak ettiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder