15 Mart 2023 Çarşamba

Engelli Raporuyla ÖTV'siz TOGG ALABİLİYORUZ ama almak mantıklı mı ? || T...


Merhaba sevgili dostlarım, dün togg araçlarının fiyatları açıklandı , fiyatların açıklanmasıyla birlikte en çok merak edilen araştırılan konu togg un engelli raporuyla ötv muafiyetli olarak alınıp alınmayacağı oldu.

 Evet toggun bir modeli engelli raporuyla muafiyetli alınabilecek ama önemli olan konu togg u ötv muafiyetli almak mantıklı mı değil mi ?

Geçen yıl araç fiyatları bu kadar artmamışken bile togg un başlangıc fiyatının 1 milyon olacağını söylemiştim.

Togg un an itibariyle tek suv si engelli limiti dahilinde satılacak fakat %10 ötv indirimli satılacak, bu durumda başlangıc  paket olan ve normal menzil kapasitesinde saltan c segmenti suv T10X in liste fiyatı 953.000 tl  ötv muafiyetli satış fiyatı da 866.000 tl ye gelecek.

Bu ayın 16 sı ile 24 ü arasında online olarka ön siparişler alınacak ama tüm engelli bireylerin aklında ki soru şu ; bu aracı almaya değer mi ?

Burada şahsi fkirlerimi beyan etmek sitiyorum, biliyorum hepiniz kan emici bayilerin engellilere olan tavırlarından,yüksek rakam istemelerinden ve stokçuluk yapmalarından bıktınız ama bu durum sizin togg almanınızı mantıklı kılar mı ?

Bence togg almak an itibariyle mantıklı değil, çünkü engelli raporunuzla togg alacagınız zaman sadece %10 ötv indirimine tabi tutulacaksınız bu da raporunuzu heba etmeye degmez çünkü yapılan indirim çok ama çok az.

 Bunun yanı sıra bu aracı 5 yıl satamayacaksınız, ülkemizde elektrikli aracların geleceği muamma çünkü elektirikli araçların dolum istasyonları yeterli değil,batarya bittiğinde evden uzakta bir durumda kalırsanız nereden dolum istasyonu bulacaksınız ,bulsanız bile doldurmak için bu kadar süre bekleyebilecek misiniz bunların hepsi koca bir soru işareti.

Dediğim gibi ülkemiz henüz elektirkli araçlar için hazır değil ve hazır olmasının önünde de en az 10 yıl var bence. Bu yüzden elektrikli araç yerine fosil yakıtlı araçlar daha mantıklı geliyor bana.

 

Bir de elektirkli araçların bataryaları ömürlerini doldurdukları zaman kaç paradan bu bataryaları alacaksınız, hadi bir şekilde yıllarca para biriktirdiniz ve bu paralarla elektirkli otomobil aldınız sonrası ne olacak ? siz ne bir şirket ne de kurumsunuz , pat diye 200 bin tl batarya parası vermek zorundasınız derlerse ne yapacaksınız hangi biriniz bu paraları hemen çıkarıp batarya alabileceksiniz ?

Bu dezavantajlar içinde tabi ki en önemli araca verilen tutarlar gönül isterdi ki engelli bireylere togg 500 bin tl lerden verilsin ve hem piyasa açılsın hemde ngelli bireylerin magduriyetleri giderilsin ama nerde…

Sadece %10 ötv indirimi alıp 90 bin tl ödemeyeceğiniz için araca 5 sene bağlı olacaksınız ,bence bu durum hiç mantıklı değil,ötv li almak bile daha iyi seçenek olabilir.

Seçimlerden sonra her şey farklı olabilir, bu kadar beklediniz bence 2 ay daha bekleyin,zaten beklemekten de başka yapılabilecek bir şey yok.

Sağlıcakla kalın sevgili dostlarım tekerinize taş degmesin.

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder