3 Şubat 2023 Cuma

Hasta Bezi Raporu Nasıl Çıkarılır - Bez Maaşı - Bez Parası - Bez Yardımı...

Arkadaşlar merhaba 2023 yılı itibariyle bez raporu nasıl çıkarılır bez parası nasıl alınır ve bez parası ne kadar oldu bu konulara bakıcaz.

Bilgilerin hepsi günceldir,sizin için şubat 2023 itibariyle bizzat hastane ve sgk ya gidilerek gerekli bilgiler alınmıştır.

Öncelikle bez raporu nedir,hasta bez yardımı nedir ona bakalım:

2 yaş sınırını geçmiş üst yaş sınırı olmaksızın idrar ve gaita kaçırma problemi olan yatakta olsun ayakta olsun fark etmez bu sorunları yaşayan ve hastalık tanısı konulmuş herkes bez yardımı alabilir.

Bez yardımı almanın ilk şartı hastanın yaşı fark etmeksizin uzman bir doktor tarafından hastalıgının tanısı koyulması gerekiyor.

Hasta bezlenmek zorundaysa hastanın gittiği doktora bez raporu çıkartmak istiyorum demelisiniz bu rapor engelli raporu gibi prosedürü olan bir rapor değil 10 dk için çıkan bir rapor.

Doktorunuzun sekreteri rapor düzenleyecek, elektronik olarak bashekim imzalayacak böylece raporunuz hazır hale gelmiş olacak.

 Sekreterden aynı gün içinde veya daha sonra şuan ekranda görünen tıbbi malzeme reçetesini alabilirsiniz, veya şu an ekranda görünen belgeyi eczanenizden de alabilirsiniz bunlar sadece raporunuzun sisteme girilip girilmedigini teyit etmeniz açısından önemli,yoksa başka bir anlamı bulunmuyor bu belgelerin.

Doktor bez raporunu düzenledikten sonra yapmanız gereken bir işlem daha kalıyor. Artık devlet bez yardımı yapmıyor arkadaşlar, bezin parasını hasta hesabına yatırıyor siz oradan çektiginiz parayla nereden bez alırsanız alın ona karışmıyor.

Sadece yapmanız gereken googlea bez parası online başvuru yazıp https://gss.sgk.gov.tr/SahisOdemeOnlineBasvuru/ sitesine gitmek . Bu sitenin linkini açıklamalara da koyacagım.

Burada çıkan alana kendi tc nizi ve telefonunuzu gireceksiniz. Birkaç kolay yönledirme var onları tamamlayıp geçeceksiniz.

Eğer ki anne, baba,büyüanne,büyükbaba gibi yetişkilnler için başvuruyorsanız bu kişilerin banka hesapları varsa otomatikman o hesaplardan biri tanımlanıyor ve seçilen hesaba para yatırılıyor,

 kişinin bankada hesabı yoksa ptt ye yatırılıyor para,hastanın kimliğiyle postaneye gidip her ayın 5 ile 10 arası parayı çekebilirsiniz.

Bez parası her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor bunun için reçete yazdırmanıza veya doktora gitmenize de gerek yok.

Çözger raporlular da ise anne hesabı üzerine para yatırılıyor,yine banka hesap numarası yoksa ptt ye yatırılıyor bez parası.

İnternetten işlem yapamayanlar ve yapamacaklar için sgk de özel bir birim var bez yardımı işleri için memurlar görevli,onlara başvurarak da gerekli işlmeleri kolayca yaptırabilirsiniz.

Süreli raporlarda rapor süresi bitene kadar bez yardımı almaya devam ediyorsunuz her ay. Süresiz raporlarda hasta kişinin vefatına kadar be yardımı alıyorsunuz başka bir işlem yaptırmanıza gerek yok.

1 yıl 2 yıl 3 yıl gibi süreli raporlarda rapor süresinin bitmesine yani bez raporunun bitmesine 1 hafta kala gidip uzman doktordan yeni rapor çıkarmak zorundaısnız bez maaşınızın kesilmemesi için.

An itibariyle bez yardımı parası günde 3 kere bez kullanmalıdır şeklinde raporu olanlar için 182 tl  günde 4 kere bez kullanmalıdır raporlular için 243 tl.

Doktor günde 3 raporu çıkarırsa mutlaka 4 defa istediginiz söyleyin hemen düzeltiyorlar bu konuda kimseyi kırmıyorlar. Böylece daha fazla yardım almıs olursunuz.

Biliyorum verilen bu rakamlar gerçekten ihtiyac karsılamıyor,belki de ayda harcadıgınız bez parasının çeyreği ama hiç yoktan iyidir. Mecliste bazı mileltvekilleriyle seçimden önce görüşmeler yapıcaz,ısrarla belirtecegimiz konular arasında geliyor bez yardımının arttırılması konusu. En azından bez yardımı bu yıl için ortalama 1000 tl ye çekilmek zorunda.

Kimse keyfiyetten bu raporları almıyor,hep söyledigim gibi dünyanın en zor işi hasta bakımıdır, devletimizinde sosyal devlet ilkesi gereği hasta bakan kişileri düşünmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor

inşallah taleplerimiz yanıt bulur,sağlıcakla kalın sevgili dostlarım Allah hepinize güç ve sabır versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder