24 Şubat 2023 Cuma

Evde Bakım Maaşı & Engelli Maaşlarına 2023 Seçimleri Öncesi Zam Gelecek ...


Merhaba arkadaşlar , şu sıralar en çok merak edilen konulardan birisi de memurlara gelmesi planlanan yüzde 15 ek zam engelli maaşlarına ve evde bakım maaşına da mı gelecek mi ? Bu konuyu sosyal medyadan çok soruyorsunuz.

Emekli ve memur maaş zammının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüzde 30' a çıkırılmasıyla sosyal yardımlarda  artmıştı hatırlayacagınız üzere.

Memur maaşlarının yüzde 30 zam oranına yuvarlanacagı haberleri doğru çıkmıştı ve cumhurbaskanı tarafından maaşlara ekstara zam gelmişti fakat bu zam oranı da begenilmedi.

Kulislerde seçim öncesi nisan ayında akıllarda daha kalıcı olması amacıyla seçim yatırımı olarak memur,emekli maaşları ve sosyal yardımların yüzde 15 daha zam göreceği haberleri iyice konuşulmaya başlandı.

Tam netlik kazanmasa da hükümeye yakın gazetelerin ısrarla ek zammın geleceğine dair söylemleri sonrasında beklentiler iyice arttı.

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak. Bundan dolayı ek zam gelecekse mutlaka nisan ayına kadar verilmesi gerekiyor yani ek zam verilirse nisan ayında verilmesi en dogru karar olacak.

Gerekli mercilerle görüştügümüz zaman böyle bir şeyin an itibariyle olup olmayacağını bilemeyeceklerini söylediler.

Biz de dört gözle müjdeli haberleri bekliyoruz, her zaman söyledigimiz gibi türkiyenin en büyük sivil toplum örgütü olan engelli bireyler ve ailelerinin verilecek ekstra zamlardan yararlanmaması düşünülemez.

Eğer ki nisan ayında verilmesi düşünülen zamlar gerçekleşirse

%40 – 69 oranlı engelli maaşı  2000 tl ye

%70 ve üzeri oranlı engelli maaşı 3000 tl ye

Evde bakım maaşı da 4986 tl ye cıkmıs olacak.

İnsallah kulislerden sızan bu haberler gerçek olur da bir nebze de olsa engelli bireylerin ve ailelerinin yüzü güler.

Sağlıcakla kalın sevgili dostlarım

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder