28 Ocak 2023 Cumartesi

Bakanlık Harekete Geçti - Sıfır Otomobil Satışlarına Soruşturma Geliyor ...

Arkadaşlar dün bu haberi görmüşsünüzdür,otomobil bayilerinin yaptıkları illegal işler o kadar çok ayyuka çıktı ki artık hazine ve maliye bakanlıgı da konuya kayıtsız kalamadı,ve olaya el koydu,öncelikle haberin içeriğine bir bakalım daha sonra neler yapmanız gerekiyor onu belirticem.

 

Bakanlık, otomotiv sektöründe stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlattı. Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütörden satış sürecine ilişkin bilgi ve belge talep edildi. 

 

260 BİN SATIŞ MERCEK ALTINA ALINDI

Geçen yıl Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütör ve 257 bayiden satış sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi.

 

Ayrıca, 260 bin alıcıya da ulaşılarak satın aldıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler istendi.

Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı soruldu.

Burada bize düşen bu süreçte ötv muafiyetli otomobil alanlar haksızlığa uğradıyssanız,zorla aksesuar almalısınız diye dayatmalara maruz kaldıysanız ve bunun akabinde cebinizden ekstra paralar çıktıysa  mutlaka hazine ve maliye bakanlıgına şikayetlerinizi oluşturun .

 

https://www.hmb.gov.tr/enflasyonlamucadeletimi adresinden mutlaka şikayetlerinizi oluşturun,sizden fazla para isteyen veya stokçuluk yapan tüm bayileri şikayet edin çünkü artık bakanlık harekete geçmiş durumda ve bayilerle uğraşacakları belli çünkü bir günde yüzbinlerce şikayet gidiyor cimere.

 

Bakanlık an itibariyle olaya el koydu,soruşturmalar sonucu mutlaka usulsuzluk yapan bayileri tespit edeceklerdir bunları kamuoyu ile paylaşmalarını yani deşifre etmelerini ve büyük para cezaları hatta ruhsat iptali yapmalarını da bekliyoruz.

 

Arkadaşlar bu çok önemli bir konu size haksızlık yapan bayileri üşengeçlik yapmadan az önce verdiğim linkten şikayet edin.Sağlıcakla kalın arkadaşlar desteklerinizi bekliyoruz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder