26 Aralık 2022 Pazartesi

2023 Zamlı Engelli Maaşları Belli Oldu. EVDE BAKIM MAAŞI DA BU KADAR OLA...


 

Merhaba arkadaşlar an itibariyle en çok merak edilen konulardan birisi de evde bakım maaşı 2023 yılında ne kadar olacak konusu.

2023 yılında engelli bireylerin alacagı maaşlar netleşirken evde bakım maaşları resmi olarak netleşmese de aslında ne kadar olacağı neredeyse belli gibi.

Videonun ilerleyen bölümlerinde hepsini belirteceğim,yani engelli maaşları ve evde bakım maaşının ne kadar zam aldıgını göreceksiniz.

2023 yılındaki asgari ücrete yüzde 54,66 zam yapıldı. Buna göre, yüzde 40-69 oranlarında engeli bulunanlar 1738 lira zamlı maas, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlar 2609 lira zamlı maaş, engelli yakını aylığı da alanlarda 1738 lira zamlı maaş alacaklar.

ENGELLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK ?

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü 

Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü 

Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü 

Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü 

Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü maaslar yatacak sevgili dostlarım. 

 

 

Gelelim evde bakım maaşına.

Evde bakım maaş zamlarının hesaplaması engelli maaşlarına göre biraz farklı oluyor çünkü memurların alacağı zam oranına göre evde bakım maaşları şekilleniyor.

 

Şimdilik bu rakam %20 ama asgari ücrete yapılan zam sonrasında memurlara verilmesi beklenen yüzde 20 lik zammın daha da artacağı neredeyse garanti gibi

 

devletin bircok kademesinden refah payının da ekleneceği ve zam oranın ya %30 ya da %40 olacağı söyleniyor,yani evde bakım maaşının zamlı rakamalrını bekleyen kesim,,,, şu iki zamlı maaşlara yoğunlaşmalılar beklentileri açısından.

 

 

An itibariyle Evde bakım maaşı  aylık 3 bin 336 TL ödeniyor

 

Eğer evde bakım maaşına yüzde  30 zam gelirse 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam gelirse 4 bin 670 TL olacak.

 

Yani Evde bakım maaşı alan kişiler zamlı olarak ya 4336 tl maaş alacaklar ya da 4670 tl. Alacağınız maaş aralığı bunlar arkadaşlar,aralarında çok büyük farklar yok ona göre kendinizi ve ödemelerinizi şekillendirebilirsiniz.

 

Net rakamın ortaya cıkmasına çok az kaldı insallah net rakam belli olur olmaz size hemen duyuracağız sağlıcakla kalın arkadaşlar…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder