26 Temmuz 2022 Salı

Aile Destek Yardımına E-DEVLETTEN Hemen Başvurun || Nasıl Başvuracaksın...

Arkadaşlar merhaba,dün aile destek paketi yardımları hakkında bir video çekmiştim,birçok arkadaşımız doğal olarak nasıl başvuru yapabileceklerini sormuşlar.E devletten başvuru yapabileceğinizi söylemiştim fakat detaylı başvuru videosu isteyen arkadaşlarımız olmuş onlar için e devletten nasıl aile destek paketine başvurabilceğinizi bu videoda anlatıcam

Hata yapmamanız için bir de önünüze çıkacak olan sorular hakkında bilginizin olması bakımından tüm videoyu baştan sona kadar izlemenizde fayda var arkadaşlar.

Başvurunuzu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yapabiliyorsunuz e devletten de yapabiliyorsunuz,sıra beklemek istemiyorsanız pratik olması bakımından e devletten başvurmanız tai ki sizin lehinize olacaktır.

 

E devlet şifreniz yoksa ptt şubelerinden alabilirsiniz.

Şimdi gelelim devletimizin dar gelirli aileler için çıkarttıgı aile destek yardım paketine başvuru aşamalarına

Öncelikle e devleti açıyoruz , google a e devlet yazarak ilk çıkan siteye girmeniz yeterli ya da kendiniz sekmeye www. https://www.turkiye.gov.tr/ yazarak da siteyi direkt açabilirsiniz.

 

Merhaba size nasıl yardım edebilirim yazan arama sekmesine aile destek yazın ve enterlayın.Çıkan arama sonuçlarında ilk önde bulunan aile ve sosyal hizmetler bakanlığı –sosyal yardım başvuru hizmeti linkine tıklayın.

Yeni çıkan sayfada sağ üstte bulunan + Yeni Başvuru kutucuğuna tıklayın

Aydınlatma metni sayfasına yönlendileceksiniz,Burası isterseniz okuyabilrisiniz isterseniz direkmen cezai sorumlulu kabul ediyorum kutucuğunu ve altta bulunan kabul ve beyan ediyorum kutucugunu klikleyip başvura tıklayabilirsiniz.

Başvura tıkladıktan sonra adınız soyadınız ve  adresinizin oldugu sayfa önünüze gelecek,buraya cep telefonunuzu başına sıfır eklemeden koyuyorsunuz.

Bu adreste mi ikamet ediyorsunuz seçeneklerinden size uygun olanı seçip  devam et diyorsunuz.

 

Bu adresteki oturuyorsunuz diye bir ekran çıkıyor evet diyip teyit ediyorsunuz arkadaşlar tabi doğru ise adresiniz

Burada cep telefonunuza istiyor onu da giriyorunuz

Devam diyip sonraki sayfaya geçiyorsunuz

 

--

1.soru aile destek programına başvurmak istiyormusunuz

Eveti seçiyoruz

2.soru herhangi bir geliriniz var mı  sorusuna varsa evet yoksa hayırı seçiyoruz

3. madde de kutuya ibanınızı yazıyorsunuz başvurunuz onaylanırsa paranın yatacı adres burası olacak

--

4.soru sosyal yardım alıyor musunuz

Alıyorsanız evet almıyorsanız hayır diyeceksiniz

5.soruda kirada oturuyorsanız evet kendi eviniz ise hayır dyorsunuz

6.soruda kendiniz hariç yaşadıgınız adresteki kişi sayısını belirtiyorsunuz

 

Ekle diyerek ikematgah adresinizdeki kişileri sırayla ekleyebilirsiniz,bu kişilerin gördüğünüz gibi tc kimlik numaraları adı soyad ve kişinin cep telefonu isteniyor

Beyan ettiğiniz kişinin herhangi bir geliri var mı varsa evet yoksa hayır diyorsunuz

Burada es geçilmemesi gereken konu kişinin resmi geliridir, yani maaş,kira geliri gibi. İkametganızdaki kişi resmi bordrulu vergili bir işte çalışmıyorsa örneğin işportacı ise ,internette faturasız ürün filan satıyorsa yani devlet kayıtlarında görünmeyecek bir geliri varsa bunu belirtmeyin,durduk yere gelir kriteri kapsamından ret yemeyin.

 

7.soruda yaşadıgınız adreste oturanların kendiniz dahil toplam gelirini hesaplayıp yazın ama dediğim gii sadece resmi gelirleri yazın.

Sırf eli işi yaparak kazandıgınız gelirler gii gelirleri buraya eklerseniz kirteri aşabilirsiniz,böyle gelirler pasiftir tespit edilemez ve resmi olmadıgı için de umursanmaz bundan dolayı dahil etmeyin.

--

8.soruda Herhangi bir birikiminiz var mı ? varsa evet yoksa hayırı seçin

Burada da aynı durum geçerli , babaannizden kalma küpeler kimsenin umrunda olmaycaktır ama siz birikimim var der bunu gösterirseniz devlet bunu  kabul eder bundan dolayı resmiyette olan birikimlerinizi belirtin.Bankada olan para,hisse senedi,borsa da olan para vb gibi.

 

9.soruda

Yaşadğınız adreste ehrhangi bir engellilik durumu yaşayan birey var mı sorusuna varsa evet yoksa hayır diyin.Sonuca komisyon karar vereceği için engelli bireyin başvurulan adreste yaşaması olumlu sonuç alabilmek için önemli .

10.soruda an itibariyle adresinizden askerlik yapmaya giden bir birey var mı varsa evet yoksa hayırı tıklayın.

11.soruda yaşadıgınız dareste 65 yaş ve üstü birisi yaşıyorsa eveti yoksa hayırı seçin.

 

 

12.soruda yaşadıgınız adreste eğitim gören çocuk varsa eveti yoksa hayrı seçin,

 

13.soruda yaşadıgınız adreste 6 yasına kadar çocuk yaşıyorsa eveti yoksa hayırı seçin

14.sorunda yaşadıgınız adreste öksüz yetim çocuk varsa eveti yoks ahayırı seçin.

15.soruda yaşadıgınız afreste 0-24 aylık ikiz-üçüz yani çoklu doğum sonucu dünyaya gelmiş çocuklar varsa eveti yoksa hayırı seçin.

16.soruda yaşadıgınız adreste aşağıdaki kronik hastalıkalrdan birine veya birkaçına sahip  birey varsa eveti yoksa hayırı seçin

17.soruda yaşadığınız adreste aşağıda belirnemiş olan kronik hastalıklardan,tanısı konulmuş ve halihazırda tedavi süreci devam eden birey varsa uygun olan hastalık türünü seçiniz.Ama unutmayın seçeceğiniz hastalıgın mutlaka raporu olmak zorunda.

18.soruda yaşadıgınız adreste aşağıda yer alan yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren birey varsa uygun cihazı seçin

19.soruda yaşadıgınız adreste sağlık güvencesi olmayan birey vars eveti yoksa hayırı seçin

--

20.soruda yaşadıgınız adreste hamile bir birey varsa eveti yoksa hayırı seçiniz

21.soruda yaşadıgınız adreste resmi nikahlı eşi vefat etmiş bir kadın varsa eveti yoksa hayırı seçin

22.madde de ihtiyaç ve taleplerinizi açıklamak isterseniz bir metin kutusu var buraya talpelerinizi  ve belirtmek istediginiz her şeyi yazabilirsiniz.

Tüm bu sorulara vereceğiniz cevaplar sonucu komisyon size yardım bağlanıp bağlanmayacağına karar verecek olumlu olursa her ay düzenli olarak yardım parası alacaksınız 1 sene boyunca

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder