10 Haziran 2022 Cuma

Engelli Maaşları - Evde Bakım Maaşı TEMMUZ 2022 ZAMLARI

Merhaba arkadaşlar herkesten merak ettiği bir konu engelli maaşları ve evde bakım maaşına temmuz ayında zam gelecek mi ?

Devletin yaptığı çeşitli sosyal ödemeler de yılda iki kez artırılıyor. Buna göre engelli maaşı, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı gibi ödemeler de temmuz ayından itibaren zamlı olarak ödenecek. Bu ödenekler memur maaş katsayısına gelen zam kadar artıyor. Bu katsayı artışı da memur ve memur emeklilerine yapılan zam kadar oluyor.

Zam gelecek mi gelmeyecek mi veya ne kadar zam gelecek muamma bir konu bu ama an itibariyle kulislerde konuşulan %40 tutarında engelli ve evde bakım maaşlarına zam geleceği düşünülüyor.

Haziran ayı enflasyon beklentisinin de 2,97 açıklanması bekleniyor.Aslında çok daha üstünde ama biz resmi açıklanacak olan rakamları baz almak zorunda oldugumuz icin bu rakamlar üzerinden yol alacağız.

İlk 6 ay enflasyon verilerine göre tam %40 rakamı çıkmasa dahi bu rakama yuvarlanacağı söyleniyor maaşların.Yani %35-40 bandında maaşlara zam geleceği öngörülüyor.Memur ve emekli zamları da ortalama bu kadar artacak.

 memur maaş katsayısına gelen zam kadar artış olacağı için engelli maaşları ve evde bakım maaş artışları da belli.

Geçmişte istisnası olmakla birlikte zamlar genel olarak böyle gelişti.Asgari ücrette de iyileştirme yapılacağı için bizim maaşlarımıza iyileştirme şart.

Aslında gerçekte olan %160 enflasyon rakamına göre düşünülen zamlar çok kötü ama yine de kötünün iyisi diyebiliriz çünkü yapabileceğimiz ekstra bir şey yok beklemekten başka.

Buna göre bakıma muhtaç yaşlılar verilen evde bakım maaşı 2354 tl den 3295 tl ye çıkmış olacak.


Engelli maaşlarının zam oranı ise şöyle

Yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık 865,75 liradan 1211 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 1298 liradan 1817 liraya yükselecek.

 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına ödenen aylık 865,75 liradan 1211 liraya çıkacak.

Baktığınız zaman enflasyon karşısında bu rakamlar açlık sınırının bile çok altında kalıyor ama verilecek olan tahmini rakamlar böyle arkadaşlar.

Sağlıcakla ve huzurla kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder