7 Nisan 2022 Perşembe

En Kolay Engelli Raporu Veren Hastaneler || 2022 Güncel Anket Sonuçlarıy...


Merhaba sevgili dostlarım geçen yıl böyle bir video yapmıştım bu sene de bu konu hakkında birçok mesaj alıyorum.

Sosyal medya hesaplarımızdan yaptıgımız anketlere göre engelli raporu almada size en çok yardımcı olan ve oran vermede en hakkaniyetli davranan hastaneler hangileri anketimizde ilk 3. Sırayı şu hastaneler aldı.İlk sırada ki hastanenin açık ara fark attığını da belirtmek istiyorum. Videonun ilerleyen bölümlerinde bu hastaneleri söylücem.Konumuza geri dönmek gerekirse.

Engelli raporu prosedürleri heryerde aynı,oranlama her yerde aynı fakat şöyle bir durum var ki.Verilen engelli raporu oranlarından memnun olmayanlar gerekli merciler olan alo 184 sabim ve cimere şikayet ettiklerinde standart olarak şöyle bir mesaj alırlar : Oranlama yetkisi ve taktiri tamamen doktorların insiyatifindedir son yetki mercisi onlardır diye.

Bu da demek oluyor ki devlet engelli raporu oranlarını belirler ama bu konuda da tüm yetkilendirmeyi doktora bırakır.Siz de duymuşsunuzdur aynı hastalığa sahip kişilerin farklı oranlar aldığını.

Örneğin tip 1 diyabet %30 da oran alabilir %40’ta. Eger ki doktor komplikasyona yol açmış ,diabet göze vurmuş derse ki zaten vurmayan yoktur aslında bu durumda %40 oran verir tip 1 diyabet kompliasyon yapmamış derse %30 oran verir.

Hiçbir doktor fazla oran vermek istemez bundan dolayı mesela hiçbir endokrin doktoru sizi diyabetizin başka organlarınızda tahribata yol açmış bundan dolayı emg sinir testine gönderip oranınızı yükseltelim demez çünkü bu hem iş yüküdür onun için hem de fazla oran risktir.

Standart olarak %30 oranı verir gönderir,bu sadece basit bir örnek.Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim oranlamanın tamamen doktor tekelinde olduğuna dair.

Bu bir nebze şuan benziyor.Trafik polisi aracınızı durdugu zaman sizin aracınızda bir problem bulur yeter ki istesin,en olmadı ceset torbası yok aracınızda yok der ceza keser .Niyetle alakalı bu durum.Doktorlarda da aynı durum söz konusu.

İş temposunun yoğun olduğu kalabalık şehirlerde özellikle devlet hastaneleri ve hakem hastanelerde doktorlar tükenmişlik sendromund dolayı çoğu hastayla uğraşmaz standart prosedürü uygulayarak oranlamaya giderle hatta işi yokuşa süren birçok doktor da görmüşsünüzdür.

Sahte engelli raporu çeteleri deşifre olduktan sonra doktorlar artık kendilerini koruma içgüdüsüyle birçok hastanın işlerini yokuşa sürüyorlar hak edenlere bile hak ettikleri oranları vermiyorlar bazen.

Eğer ki alacağınız oran %40 sınırında ve %90 sınırında görünüyorsa bu oranları riske atmamak için nokta atışı bir hastane bulmak zorundasınız arkadaşlar.

Bu hastaneler içinde ilçe hastaneleri ve şehir hastaneleri yoğunluk bakımından merkez devlet hastanelerinden veya hakem hastanelerden daha tenha yerler oldukları için bu durum oranlamaya da yansıyor diyebiliriz. Doğudaki hastanelerin de batıda ki hastanelere göre bu konuda daha iyimser olduklarını söylemek mümkün.

Şimdi anketimizden çıkan sonuçları vermek istiyorum.

Engelli raporu almada en çok kolaylık gösteren hastaneler listemizde

1.sırayı uzak ara en çok oy alarak İstanbul eğitim araştırma hastanesi - Bakırköy/Osmaniye semt polikliniğini aldı.

Ayrıca en çok olumlu yorumu da bu hastane daha doğrusu hastaneye bağlı polikinik aldı.

2.sırayı Adıyaman Gölbaşı devlet hastanesi aldı

3.sırayı da Çanakkale biga devlet hastanesi aldı

İlk 3.sıra böyle bu hastanelerden sonra en çok oyu İstinye devlet hastanesi almış durumda.

Toplam 1674 oy verildi ankete ve çıkan sonuçlar böyle arkadaşlar.

Eğer ki diğer hastanelerde engelli raporu almada zorluklar yaşıyorsanız bu hastanelerden birini de değerlendirebilirsiniz,tam sınırdan rapor alamayan,rapor için randevu bulmayan,geçmişte kendine haksız oranlama yapıldığına inanan insanlar bu hastaneleri değerlendirebilir.

Sağlıcakla kalın sevgili dostlarım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder