1 Nisan 2022 Cuma

Dacia Duster Ötv Muafiyetli Kampanya


Merhaba arkadaşlar. Bu videomuzda son dönemlerde çok revaçta olan Dusterın kampanyalarından bahsetmek istiyorum. Sosyal medya da mutlaka bir duster kampanyası görmüşsünüzdür.

Bayiler 2021 model dusterlerı elden çıkartmak için çeşitli kampanyalar düzenliyorlar. Sarı sitede de otomobil galerileri de bu kampanyalara eşlik ediyorlar.Onlar da fiyatlarında büyük indirimlere gittiler.

Aslında olayın özü şu , dacia da diğer markalar gibi 2021 model araçlarını sakladılar,piyasada araç fiyatları çok şişince araçları showromlara çıkarmaya başladılar ama satış olmayınca tabiri caizse elde patladı bu araçlar.

 8 ay sonra 2021 model araçlar çaptan düşeceği için gerek dacia bayileri gerekse piyasadan dacia modellerini toplayan galeriler tutuştular diyebiliriz.Çeşitli kampanyalarla ellerinde tuttukları araçların stoklarını eritmeye çalışıyorlar.

Dün 7 değişik bayiyle görüştüm satışlarının çoğu ötv muafiyetli araçlar olduğunu söylüyorlar.Kimse kolay kolay dacia araçlara 450 bin tl yi gözden çıkaramıyor ama ötv muafiyeti işin içine girince cazip hale gelebiliyorlar zira bu rakamlara başka C Segmenti suv araç yok piyasada.LpG li , 4*4 gibi özellikleri de olunca dacia duster modelleri ötv muafiyetli araç arayanlar için iyi birer alternatif olabiliyorlar.

Son 1 yılda en çok deneme sürüşüne gittiğimiz araç duster. Kesinlikle kötü araç değil ,dacia markasına karşı da önyargım yok.Satış politikası ayrı, araç kalitesi ve kullanabilirliği ayrı,bunları karıştırmamak gerekiyor.

Bazı donanımsal özellikler bakımından rakiplerinin gerisinde kalsa da dediğim gibi C SEGMENTİnde ki rakipleri çok pahalı oldugu için bu küçük eksiklikler görmezden gelinebiliyor.

Bunu neden diyorum çünkü bir kesim özellikle duster da arka camların manuel açılmasını kafaya takmış durumda,suv diyorsun camı diyorlar,c segmenti diyorsun camı diyorlar,yakıt tasarrufu diyorsun camı diyorlar,yani bu konuda dacia masrafları minimize etmek için böyle anlamsız bir donanım politikasına gitmiş olabilir ama bu göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir eksiklik değil.

 

 

 

2 model şu an kampanyada

Comfort ECO- G Turbo 100 bg 4x2

Yakıt tipi benzin lpg olan olan aracın motor gücü 100 beygir.

Manuel vitesli suv ortalama 7.3 lt yakıt tüketiyor.

2021 model Otomobilin liste satış fiyatı 396.800 tl

Bayi ötv muafiyetli satış fiyatı da 223.000 tl

 

Diğer model de

Comfort 1.3 Turbo 150 bg 4x4

Yakıt tipi benzin olan aracın motor gücü 150 beygir

Araç ortalama 6.9 lt yakıt tüketiyor

2021 model otomobilin liste satış fiyatı 428.900 tl

Bayi ötv muafiyetli satış fiyatı da 240.000 tl

 

Dusterın 2021 comfort paketlerini neredeyse tüm bayilerinde bulmak mümkün.2022 modellerle aralarında yıl hariç hiçbir fark yok. C segmenti suv düşünenler için elde kalan son modeller bunlar.Diğer markaları bırakın dacianın bile 2022 modelleri ötv muafiyetini aşıyor.Bundan dolayı elinizi çabuk tutma da fayda var.

Sağlıcakla kalın tekerinize taş değmesin.

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder