22 Mart 2022 Salı

Engelli Raporuyla Ötv'siz Alınabilen 2 MUHTEŞEM SUV T-Cross & MG Zs Karş...

Ülkemizde yeni satılmaya başlayan,ötv muafiyetli olarak alınabilen en iyi alternatif suv olma özelliğine sahip volswagen t cross ile mg zs karşılaştırmasına hoş geldiniz.

3 martta ülkemizde satışa sunulan t cross ötv muafiyetli suv arayan volskwagen bağımlısı kişiler için adeta yeni bir umut kapısı oldu diyebilirim.

Gerçi kendi ülkesinde polo ile aynı fiyata satılan yüzüne bile bakılmayan bir otomobil ama ülkemizdeki suv hayranlığı sayesinde kat ve kat daha pahalıya satılıyor,vergilerde eklenince de bu rakamlar ortaya çıkıyor.

Araç bayilere düşer düşmez incelemeye gitmiştik hatırlarsanız.Geldiği gün stoklarını bitirip isim yazmaya başlamışlardı listeye.

Yani aracın alacısı çok,ötv muafiyetini bırakın normal liste fyatından da bile alıcıları kuyruk oluştrmuş durumda söz de düşük fiyatından dolayı. Durgun otomobil piyasasında marka için önemli bir adım olmuş oldu bu yeni model.

T crossun ötv muafiyetli olarak alınabilen tek modeli Life 1.0 düz modeli.

B segementi suv nin 110 beygir gücündeki motoruna azami 200 newtonmetre lik tork eşlik ediyor.

Maksimum hızı saatte 189 km olan t crossun 0 dan 100 e hızlanması 10.8 saniye alıyor.

Manuel vitesli araç ortalamada sadece 4.9 lt yakıt tüketiyor.

Giriş paketi olan life 1.0 da manuel modelinde

Hız sabitleme sınırlama , yokuş kalkış desteği,yorgunluk tespit sistemi,abs,start stop,esp denge kontrolü gibi sürüş destek sistemleri mevcut.

Otomobilin bagajı da 455 lt.

T crossun liste satış fiyatı : 448.300 tl  - ötv muafiyetli olarak 249 bin tl ye satılması gerekiyor ama ülkemizde ki bayiler malum kar marjları çok yüksek tutmak için fiyatları şişiriyorlar ve resmi , olması gereken fiyatlardan ortalama 20 bin tl gibi fazla bir rakama satmaya çalışıyorlar araçları.

 

Gelelim daha yeni incelemeye gittiğimiz MG zs modeline.Deneme sürüşü deneyimlerimizi paylaşıcazm videonun editlemesi bittiği zaman ama şimdi genel olarak özelliklerinden ve t crossa göre artı ve eksilerini değerlendirmek istiyorum.

Bu 2 modeli kıyaslamamın nedeni b segmenti suv olmaları,yeni modeller olmaları,en iyi alternatif suv olmaları,ötv muafiyetine girmeleri

Mg zs geçen yıl son ayında görücüye çıkmıştı, t cross kadar olmasa da yeni bir model diyebiliriz.Motor gücü 106 beygir azami torku 140 newtonmetre.Maksimum hızı saatte 175 km aracın 0 dan 100 e hızlanması ise 10,9 saniye alıyor.

Yani kısaca performans açısından t crossun altında kalıyor MG zs. Bunun yanı sıra t crossun motoru turbo  iken mg zs nin maalesef atmosferik.Bu devirde hala atmosferik motor bu tarz suvlere hiç yakışmıyor.

Gelelim diğer özelliklerine.T cross gibi en olumsuz yönü aracın manul vites olması.Ortalama yakıt tüketimi ise 6.6 lt,atmosferik motorunun getirisi bu yüksek yakıt tüketimi,rakibi t crossa göre çok yakıyor diyebiliriz.

T crostta saydıgımız sürüş destek sistemlerinden sadece hız sabitleme sınırlama var mg zs de.Bagaj hacmi de 359 lt yani t crossa göre 96 lt daha az kapasiteye sahip.Liste satış fiyatı 449.000 tl olan aracın ötv muafiyetli satış fiyatı da 250.000 tl ye denk geliyor.

Piyasada şu an itibariyle revaçta olan 2 suv modelinin kıyaslamasını gördük.Gerek performans gerek motor gücü gerekse besleme tipi ve yakıt tüketimi ile t cross rakibinden daha önde görünüyor.

Siz bu 2 model arasında seçim yapmak durumunda kalsaydınız hangisini seçerdiniz değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sağlıcakla kalın tekerinize taş değmesin.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder