23 Aralık 2021 Perşembe

2022 EKPSS Sınav ve Kura Tarihleri Açıklandı...


EKPSS sınav ve kura tarihleri açıklandı

Öncelikle ekpss nedir ve kimler katılabilir kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra 2022  ekpss sınav takvimine bakıcaz.

Ekpss engelli kardeşlerimiz için gerçekten çok büyük bir şans.Kpss ye göre daha kolay bir sınav oldugu için sınavdan yüksek puan alma şansı daha fazla oluyor ve sınava az kişi girdiği için atanma şansı da kpss ye göre çok daha fazla.

Engelli kamu personeli seçme sınavı ile birlikte engeli bulunan bireyler kamu alanlarında iş sahibi olmaktadır.engelli bireylerin devlet kurumları içinde iş sahibi olması için girilen sınavdır. Engelli kamu personeli seçme sınavı olarak açılımı kısaltılmıştır.



Beden ve zihin olmak üzere iki aşamadan herhangi bir tanesinde engeli bulunan bireyler için uygun olunduğu koşullarda iş imkanları sunulmaktadır. Yönetmeliğe uygun olarak gerekli şartların bulundurulması halinde ve yaş durumunun uygun olması ile sınava hak tanınmaktadır.

 

E-KPSS Kimler Girebilir?

26 Nisan 2020 tarihi içinde yapılması planlanan EKPSS için yönerge şu şekildedir. Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır.

 

2022 EKPSS şuan da ekranda gördüğünüz gibi 24 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

Sınavın başvuru tarihi Ocağın 27 sinde başlıyor şubatın 15 ine kadar devam ediyor

Geç başvuru tarihleri 9 martta başlıyor 10 martta bitiyor.

Kura başvurusu da 28 nisanda başlıyor 17 mayısta bitiyor

Kura için geç başvuru 7 haziranda başlıyor 8 haziranda bitiyor

Sınavın açıklanma tarihi ise 20 mayıs 2022

Yani bir ay geçmeden sınavın sonucunu öğrenebiliyor sınava girenler.

Her ne kadar son dönemlerde biraz daha zorlaştırılsa da kpss den çok daha kolay bir sınav olduğunu söylemiştim. 4 aylık periyotta düzenli olarak günde 4 saat bile çalışsanız iyi puan alırsınız arkadaşlar.Birçok arkadaşımız böyle yaparak devlet kurumların atandılar.

Özel sektörde birçok kurum engelli bireyleri tamamen yasal mevzuatta oldugu icin yani zorunluluktan dolayı çalıştırıp engelli bireylerin hiç istemedikleri angarya işlerde çalıştırıyorlar.

Devlet kurumların birine atandıgınız zaman haklarınızın hepsi belli kimse bunları çiğneyemiyor.Gerek maaş gerek sosyla haklar gerekse izinler açısından kamu ile özel sektör arasında dağlar kadar fark var.Biraz dişinizi sıkın gerekirse yarım senenizi gözden çıkarıp hayatla bağlantınızı koparın ama bu sınava çalışın.Devletimizin engelli bireylere verdiği en iyi haklardan birisi ekpss.Bunu değerlendirin.

Belediyelerin ekpss için açtığı ücretsiz kurslarda var onlara da bakabilirsiniz.Normal bir dershaneye de gidebilirsiniz veya kendiniz evde çalışabilirsiniz youtube üzerinde birçok ders kanalı mevcut.

https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirsiniz 27 ocaktan itibaren.

 

Sağlıcakla ve mutlu kalın sevgili dostlarım.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder