29 Ekim 2021 Cuma

Engelli Bireyler Nasıl Statlarda Ücretsiz Maç İzleyebilirler


 

Sosyal medyada en çok sorulan sorulardan biri olan engelli bireylerin ücretsiz nasıl maçları izleyebilecekleri konusunu işleyeceğiz bu videoda.

 

Passolig Kart Nedir?

Passolig kart kullanan kişiler maç günlerinde sıra beklemeden, güvenli olarak stadyuma giriş yaparak maç izleyebilir. Taraftarların kullandığı bu uygulama Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başlatılmış bir elektronik bilet sistemidir.

 

Passolig Engelli Bilet Nedir?

Passolig engelli bilet futbol kulüplerinin engelli taraftarlar için oluşturdukları bir sistemdir. Maça giriş sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen engelli kartı ve T.C. kimlik kartı kişinin yanında olmalıdır. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve başvuru adresleri futbol takımlarının resmi internet sitelerinde anlatılmıştır.

 

Engelli bireylerin futbol,basketbol,voleybol müsabakalarını ücretsiz izleyebilmeleri için

1.Öncelikle %40 ve üstü engel oranına sahip engelli bireylere aile sosyal hizmetler bakanlıgı tarafından verilen engelli kartlarının olması gerekmektedir.

2.Daha sonra https://www.passolig.com.tr/ adresinden üye ol sekmesinden gerekli formun doldurularak geçerli bir passolig kartının alınması gerekmektedir.

3.Son olarak da hangi kulübün maçına gidilecekse kulübün sitesine 2 gün önce girip geçerli hes kodları ile birlikte bilet için açılan internet başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Tabi bu anlattığımız prosedür 3 büyük takımın engelli taraftar girişi için geçerli.. Birçok Anadolu kulübünde de aynı sistem mevcut fakat alt liglerde sadece engelli kartı ile birlikte maçlara alım oluyor bunu da hatırlatmak isterim.

Eğer refakatçi ile birlikte maça gidilecekse mutlaka refakatçinin de passolig kartının bulunması gerekiyor.Passolig kartlarınızda sadece logosu bulunan takımın statlarına girebileceğinizi de unutmayın.

Bilet yüklemesi gerçekleşen engelli taraftarların ve refakatçileri hiçbir şekilde biletlerini transfer edemiyor.

Alacağınız passolig kartının yıllık ücreti var.3 büyük camia genelde her maç için 250 ila 500 arası engelli kontejyanı sunuyor ücretsiz olarak.

Diyelim ki ücretsiz engelli kontejyanı bitti.aynı passolig kartınıza normal yükleme yapıp maçları izleyebiliyorsunuz..Genelde 3 büyük camianın kendi aralarında yaptıkları derbi maçların engelli kontejyanı 15 dk içinde tükenirken diğer maçlarına engelli kontejyanından bilet bulmak zor olmuyor yine de internet sitelerinde başvurular alınmaya başladıgında elinizi hızlı tutmada fayda var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder