26 Eylül 2021 Pazar

Engelli Raporuyla ÖTV'siz Alınabilen Şu An Bayide Bulunan Hyundai Otomob...


Merhaba sevgili dostlarım  Stok sıkıntısının yaşanadıgı şu dönemde Hyundai bayisinde engelli bireyler için satılan veya kısa zamanda bayiye gelip satılacak olan ötv muafiyetli otomobilleri incelemek istedik.

Hyundai Kona ile başlayalım

Şuan baktıgımız araç Kona Style 1.6 CRDi 48V 7 İleri DCT (Dizel) Modeli

Kompakt suv araca baktıgımızda hemen kadınlar ve gençler için üretildiğini anlıyorsunuz

Hyundai Kona tasarımı da dikkat çekici. Ayrıt edici hatları var. Marka, bu konuda belirleyici bir trend peşinde demek de yanlış olmaz. Mesela basamaklı ızgarası, farların üzerine yerleştirilen LED gündüz lambaları ile yakalanan uyum, kompozit far kullanımı ve off-road havası veren plastik kaplamaları önemli detaylar arasında….

Videodan da anlaşılabileceği gibi araç, farklı renk seçenekleri ile sunuluyor. Hyundai i30 ile başlayan ve bir bir diğer modellere de sirayet eden geniş ızgara, Kona’da da mevcut. Hyundai Kona’nın boyutları göz önünde tutulduğu zaman bir SUV araca göre küçük olduğu söylenebilir. Ancak yüksek bel çizgisi, tavan ve gövde renklerinin farklı olması, yanal olarak uzayan LED farları ve oldukça büyük Hyundai logosu ile Kona, olduğundan çok daha büyük görünüyor.

 

Hyundai Kona, B segmentinde yarışıyor. Ancak aracın SUV bir araçtan farksız duruşu tasarım başarısı.  18 inç alaşım jantlar hacimli duruşu desteklemek için var. Köpekbalığı yüzgeci şeklindeki anteni, otomobilin cesur karakterine daha fazla katkıda bulunuyor

 

B segmenti Dizel Suv aracın 136 beygir gücünden motoru bulunuyor.

Hyundai Kona, iç dizayn konusunda ortalamayı yakalamışa benziyor. B sınıfı bir araca göre Hyundai Kona’nın iç hacmi oldukça büyük. Buradan alınan destekle de tatmin edici bir baş ve diz mesafesi söz konusunu. Sürücü, tüm üniteleri direksiyon ve sol ya da sağ tarafa yerleştirilmiş tuşlar sayesinde gözünü yoldan ayırmadan kullanabiliyor. Bir başka deyişle sürücülerin dikkatini yoldan alıkoyacak herhangi bir engel bulunmuyor. Yeni Kona’nın dış tasarımda yer alan farklı renk seçenekleri, iç tasarımda da bulunuyor ve araç tamamen kişiselleştirilebiliyor.

 

Koreli otomobil üreticileri, diğer üreticilere kıyasla donanım konusunda bir hayli bonkör davranıyor. Hyundai Kona, B sınıfı bir araç olmasına rağmen C sınıfı birçok araçta bulunmayan donanımlara sahip. Style, Elite ve Elite Smart progressive eletrikli  gibi donanım paketleri mevcut


Hyundai Kona, teknoloji açısından rakiplerinin adeta bir adım önünde yer alıyor. Standart donanım seçeneği olan Style ile otomatik yanan farlar, otomatik hız sabitleyici (Cruise Control), 5” multimedya ekran ve önde 12V elektrik soketi bulunuyor. deri ve kumaş karışımı koltuklar, 7” dokunmatik multimedya ekran, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 8” göz hizası göstergesi (Head-up Display), otomatik klima, yağmur sensörü ile Apple Carplay ve Android Auto gibi özellikler bulunuyor. Kısacası Hyundai Kona, özellikler incelendiği zaman hem konfor hem de işlevselliğe yönelik detaylar ile kaplı.

Aracın ayrıca euroncap testinden de 5 yıldız aldıgını unutmayım

Bunun yanı sıra otomobilde

·         Savrulma ve patinaj önleme sistemi,

·         Yokuş iniş destek sistemi,

·         Yokuş kalkış destek sistemi,

·         Boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları,

·         Sürücü, ön yolcu, ön yan ve perde hava yastıkları.

·         Kör nokta çarpışma uyarı sistemi,

·         Arka çapraz trafik uyarı sistemi.

 

Donanımsal özeliklerle de mevcut

 

Kona’nın fabrika verisi değerlerine baktığımızda şehir içinde 4.7, şehir dışında 4.2, ortalamada ise 4.4 lt yakıyor otomobil

 

İnceledigimiz 1.6 dizel konanın normal liste satış fiyatı  327.300 TL

Engelli raporuna bayi satış fiyatı 195 bin TL.

1 kasımdan itibaran bayiye her renk seçeneğinin de geleceğini söyleyelim.

 

 

Elantraya da baktıgımız zaman göze ilk çarpan muhteşem tasarımı.Benim gibi dış dizayna iç tasarımdan daha fazla önem veriyorsanız bu aracı mutlaka incelemelisiniz.

2021 Hyundai Elantra için “Parametrik Tasarım” denilen bu yeni tasarımla birlikte modelin donanımları dikkat çekiyor.. Model 16 inç alaşım jantlar, geri görüş kamerası, parlak siyah ön ızgara ve gövde rengi çamurluklar gibi özelliklere sahip

Bayide inceleme fırsatı buldugumuz model 1.6 smart benzinli otomatik modeli.Aracın dış tasarımı kadara içi de buram buram kalite kokuyor,uzun zamandır hiç bu kadar premium hissi veren bir iç dizayn görmemiştim.

C segmenti sedan aracın 123 beygir gücünde motoruna 154 newtonmetrelik tork eşlik ediyor.Ortlama yakıt tüketimi 7,1 lt olan araçta hız sabitleme,yokuş kalkış desteği,şerit takip sistemi.esp denge kontorolü gibi sürüş destek sistemleri de mevcut.Araçta ayrıca 474 lt gibi gayet muazzam bir bagaj hacmi var.

Ayrıca tüm bu özellikler yanı sıra 8 inç multimedya ekranı, kablosuz bağlantı, anahtarsız giriş – çalıştırma ve elektrikli katlanabilir yan aynalar da mevcut.

Arcanın normal satış fiyatı :345.000 tl

Bayi ötv muafiytli fiyatı 197 bin tl

Ekim sonunda her renginin bayiye geleceğini de söyleyelim

 

Engelli raporuyla ötv muafiyetli araç almak isteyenlerin en çok sordukları 5 otomobil vw  t roc , passat,Nissan qashqai,pejo 2008 ve Hyundai tucson.

Tucson 6 ay öncesine kadar muafiyetli satılabiliyordu engelli raporuyla en çok alınan araçtı ama malum zamlardan sonra muafiyetten çıktı fakat hala en çok sorgulanan araçlardan biri.

Muafiyetten çıktıgından beri normal liste fiyatıyla pek de rağbet görmedi özellikle yeni kasası pek beğenilmedi böyle olunca da eski kasalarının yılsonu kampanyası kapsamında ötv muafiyetiyle satılacağını düşünüyorum.

Bayi de bu konuda olumsuz konuşmuyor.En kötü ihtimalle yılbaşında ötv muafiyet sınırı arttırıldıgında yine alabileceğimiz araçlar içinde olacak kılıfına uydurup da yine büyük zam yapmazlarsa tabi.Aklınızda tucson varsa 3 ay daha bekleyin derim.

Hyundainin Hiçbir bayisinde i10 ve i20 ye denk gelmedik,bayon da göremedik,bayilere bu araçlar düşer düşmez çekmeye gidicez

Sağlıcakla kalın tekerinize taş değmesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder