22 Eylül 2021 Çarşamba

Bayilerde Şu An Olan Ötv Muafiyetiyle Satılan Otomobilleri İnceledik...


Merhaba sevgili dostlarım.Hepinizin bildiği üzere tüm dünyada yaşanan çip krizi yüzünden insanlar istedikleri araçları bulmada çok zorluk çekiyorlar. Araçlar ya yok ya da markalar stok  amaçlı satmıyorlar,satanlar da olması gerekenden yüksek fiyat veriyorlar.

Sizler için araç bayilerini gezip şuan bayilerde hangi araçlar var ve engelli raporuyla ötv muafiyetli ne kadara satılıyorlar öğrenmek istedik.İyi seyirler…

 

Suzuki ile başlayalım…

SUV olarak Mitshubishi eclipsse crossdan sonra en sevdiğim araç olan Vitara için ilk olarak suzukiye gelmek istedim.Şansıma yeni otomobiller geldiği için inceleme fırsatım oldu.Önümüzdekii hafta vitara ile deneme sürüşüne de çıkıcam.

 

Bayide inceleme fırsatı buldugumuz sizin de şuan görmüş oldugunuz modeli GL Elegance 1.4 4*2

Sıfır Araç bulmanın çok zor oldugu bu dönemde Hibrit Otomatik SUV  bulmak gerçekten çölde su bulma gibi bir durum.Hibrit aracın 129 beygir gücünde motoru ve 1373 cc silindir hacmi mevcut,bunun yanı sıra 235 newtonmetre lik performansı sayesinde araç  dan 100 e sadece 9,5 saniyede ulaşıyor.

 

Aracın ortalama yakıt tüketimi 6 lt bagaj hacmi de 375 lt olup çok büyük olmasa da idare eder boyutlarda diyebiliriz.

Yokuş kalkış desteği,Kör nokta uyarı sistemi,Elektronik stabilite programı ,çapraz uyarı sistemi,adaptif hız sabitleyici,anahtarsız çalıştırma gibi bir çok üst düzey özelliklere sahip otomobil gerçekten çok donanımlı bir suv.

 

Diğer markalar araçlarını engelli bireylerden saklarlarken suzukinin ayrıca kauçuk paspas ve bagaj havuzu da hediye etmesi gerçekten çok güzel bir düşünce olmuş.

Normal Liste Satış Fiyatı 348 bin olan otomobili bayi 200 bin tl ye satıyor.

Burada en çok eleştri konusu olan sizin söylediginiz rakamlarla bayilerin arasında çok fark var diyenler için araçların olması gereken rakamlarını söylemiyorum direkt bayi fiyatlarını veriyorum bu sefer.Muhasebesini de siz yaparsınız kendinize uygun mu değil mi diye.

 

Gelelim suzukinin diğer baba suv si S-CROSSA.Çok değişik bir suv diye uzun uzun anlatmıştım bu suv yi size daha önce.vitaraya göre çok daha keskin hatları var,kasa bakımından 2 suv model de birbirinden çok farklı tasarımlara sahip.Vitara gözümde bir adım daha ön planda olmasına rağmen s crossa bayi de daha fazla ilgi olduğunu söyleyebilirim.

 

 

S Cross da vitara gibi hibrit otomatik suv ama yakıt bakımından vitaradan daha iyi bir performansa sahip .Bagajı da 430 lt bu konuda da vitaradan daha iyi ama donanım olarak vitaradan bir tık geride kalıyor.

Aracın normal liste satış fiyatı : 335.900 tl Ötv Muafiyetli satış fiyatı : 195.000 tl

 

 

Hibrit Hatchback araç arayanlar için en iyi alternatif Suzuki swift e bakalım şimdi.

Ortalama yakıt tüketimi sadece 4 lt olan otomobilin motor gücü sadece 82 beygir azami torku da 107 newtonmetre.Donanımsal olarak çok dolu olan araç performans bakımından normal kalibrede diyebiliriz.

İnceledigimiz modeli GLX Premium 1.2 çift renk swiftin en yüksek modeli olup normal satış fiyatı 249.000 tl   ötv muafiyetli satış fiyatı da 166.000 tl.

 

Opel Bayisine baktığımızda ilk dikkatimizi çeken Mokka oldu. Opel Mokka Elegance modelinin aralık ayında bayiye geleceği ve Mokka modelleri içinde sadece bu modelin ötv muafiyetli satılacağı bilgisini aldık.Satış fiyatının da 205 bin tl olacağını söylediler.

Opel Crossland in ise Edition 1.5 Dizel modelinin de önümüzdeki ay bayiye geleceği söylendi.120 beygir gücündeki B SUV aracın ortalama yakıt tüketimi de sadece 3,9 lt .Ekim sonunda bayiye gelecek aracın ötv muafiyetli olarak 192 bin tl ye satılacak.

En çok bulunan model ise Opel Corsa.Corsanın da en çok satan en donanımlı modeli ultimate 1.2. benzinli otomatik vites hatchback araç 130 beygir güce sahip, saatte 208 km hız yapıyor ve ortalama 4,7 lt yakıt tüketiyor.

Liste fiyatı 251.000  tl olan hatchback in ötv muafiyetli satışı ise bayi tarafından 170.000 tl olacağı söylendi.

 

Honda bayisine baktıgımızda içeride Civic executive 1.5 vtec turbo modeli ve  yeni city nin 2 modeli olan elegance ve executive modellerini  gördük,son günlerde sosyal medyada dolaşan Honda stokçuluk mu yapıyor haberlerinden sonra en çok merak ettiğim markaydı aslında.Bayi de araç bulamayacağımı sanıyordum.

Honda civic executive 1.5 B segmenti sedan bir araç.121 beygir motor gücüne sahip otomobilin 1498 cc silindir hacmi mevcut.Otomatik vitesli araç saatte 198 km hız yapabiliyor.Ortalama yakıt tüketimi ise 5,8 lt.

Normal liste satış fiyatı 364.000 tl olan otomobilin bayi ötv muafiyetli satı fiyatı 217 bin tl.

Bildiginiz üzere Honda City piyasaya yeni çıktı.Düşük model sedanlar ülkemizde satış rekorları kırınca Honda da hemen city i piyasaya sürmüştü.En büyük rakipleri olan taliant ve egea dan çok daha donanımlı olmasına rağmen fiyatından dolayı şimdilik pek ragbet görmemiş gibi görünüyor.

City elegance bayi ötv muafiyetli fiyatı 160.000 tl

City Executive modeli ise 168.000 tl

Fiyatları tabi biraz yüksek geldi bana.Piyasada araç bulunmuyor diye şişirilen fiyatlar bunlar.

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder