3 Ağustos 2021 Salı

Ağustos Ayı Engelli Raporuyla EN İYİ SEDAN OTOMOBİLLER


Ford Focus

Trend X 1.5L Ti-VCT 123PS AT

 

Piyasanın eskimeyen yüzlerinden olan Ford Focus, daha sert dinamikleri, daha güvenli kullanımı, daha hafif ağırlığını yeni teknolojiyle harmanladığı serisi Ford Focus sedan 2021 versiyonları önceki modellerine göre daha gelişmiş olmasıyla markası adına önemli gelişmeler kaydetmiş durumda.

Dünyanın en çok satsan karizmatik  sedanlarından olan ford focus sedan C segmenti benzinli otomatik vitesli bir araç.Ortalama yakıt tüketimi kendi segmentine göre bir tık daha yüksek .Araç ortalama 7 lt yakıyor.Bagaj hacmi ise gayet geniş 511 lt.

Trend X de Çarpışma önleme yardımcısı,yokuş kalkış desteği,şerit takip sistemi,hız sabitleme sınırlama,start stop , esp denge kontrolü gibi teknolojik yeniliklerin hepsi mevcut.

 

Ayrıca 8¨ dokunmatik ekran ile sunulan Ford SYNC 3 Multimedya Sistemi, Türkçe sesli komutları algılıyor, telefonunuzu ve müziğinizi kontrol etmenize olanak tanıyor, akıllı telefonunuzda yer alan navigasyon sistemini kullanmanızı sağlıyor. Apple CarPlay veya AppLink ile bağlanarak en sevdiğiniz akıllı telefon uygulamalarına erişebildiğiniz bu sistem ayrıca kısa mesajlarınızı da size sesli olarak okuyabiliyor.

 

 

Ford Focus sedanda 10 hoparlörü,  675 Watt’lık  B&o ses sistemi,

 

 

 

123 beygir güç ve 150 newtonmetrelik torkla çalışan aracın silindir hacmi de 1499 cc

 

 

Normal Liste Satış Fiyatı : 306.000 TL

Ötv Muafiyetli Satış Fiyatı : 170.000 TL

 

--

 

Honda Civic Sedan

Elegance 1.6L ECO Otomatik

 

Ülkemizde bir dönem düz vites kombinasyonuyla da alınabilen Honda Civic 1.6 I-VTEC, bu sefer CVT şanzıman ile yollarda.Şehir içinde oldukça konforlu ve sessiz olan benzinli motor, kullanıcısına 125 beygir güç ve 152 Nm tork değeri sunmakta



İç mekânında sert ve yumuşak plastiklerin beraber kullanıldığı Honda Civic Elegance  gerçekten bu konuda başarılı bir iş ortaya koymuş

Ön ve arka koltuklarda sunduğu konfor seviyesi ve diz mesafesi rakibi Toyota Corolla ve Skoda Octavia’nın önünde.

c segmentinin genelinden ve hatta bazı d segmenti araçlardan fazla bir bagaj hacmi sunan Honda Civicin bagaj hacmi 519 lt

 

yakıt türü benzin lpg olan araç 125 beygir gücünde.Ortlama yakıt tüketimi ise 6,8 lt civarlarında.

 

 

Otomobilin


Normal Liste Satış Fiyatı : 318.000 TL

Ötv Muafiyetli Satış Fiyatı : 177.000 TL

 

--

Hyundai Elantra

STYLE COMFORT 1.6MPI CVT

ilk olarak geçtiğimiz yılın mart ayı içerisinde düzenlenen etkinliğiyle birlikte yüzünü göstere Elantra, Hyundai’nin yeni nesil tasarım dilinin ilk temsilcileri arasında kendisine yer buldu. Bir süredir yurt dışında devam eden satış süreci sonrasında dümen  Türkiye’ye de kıvrıldı. 2021 Hyundai Elantra, Türkiye pazarında atmosferik nitelikli tek motor ve beş farklı donanım seviyesiyle girrdi.

 

 

 

Türkiye’de “Style”, “Style Comfort”, “Smart”, “Elite” ve “Elite Plus” olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin, teknolojik özellikleri de en az tasarımı kadar iddialı. Dual LED farlar, LED gündüz sürüş farları, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik park freni, akıllı hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, yağmur sensörü, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi ve 10.25 inç bilgi ekranı, Yeni ELANTRA’nın en önemli donanımlarını oluşturuyor.

Ayrıca, araçta sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de 10.25 inçlik bilgi ekranıyla kombine bağlantı özelliği sunuyor. Elite Plus donanım seviyesinde sunulan 8 hoparlörlü Bose ses sistemi de müzik tutkunu kullanıcıların ilgisini çekecekler arasında.

 

Yeni Elantra, Türkiye’de  tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Araç, 1,6 litre atmosferik beslemeli motora ve CVT şanzımana sahip. CVT’ye ek olarak, 6 ileri manuel şanzıman sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor. 123 beygir güç ve 154 Nm tork üreten bu motorla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlayabilen Elantra’nın erişebileceği maksimum sürat ise 197 km/s . Elantra’nun atmosferik motoruyla ortalama yakıt tüketimi 6,4 lt.

 

Normal Liste Satış Fiyatı : 298.000 TL

Ötv Muafiyetli Satış Fiyatı : 166.000 TL

 

--

Renault Megane Sedan

JOY 1.3 TCe EDC 140 bg

Megane HB ile aynı çizgilerle hazırlanan  Megane Sedan, arkasındaki nispeten uzun bagaj kapağına rağmen kardeşiyle benzer görüntüsünü korumasıyla son derece sportif görünüyor. Aracın önden arkaya bütünlük içindeki tasarımında Talisman modeliyle olan benzerlik sayesinde de kalite çıtası yukarı taşınmış.

 

Önde büyük C şekilli farlar ve marka logosuna yer verilirken arkada bagaj kapağı boyunca devam eden stop grubu kullanılmış. Gece bile kolayca görünen bu stoplar güvenlik konusunda Megane’a ilave puan kazandırıyor.

 

 

Dış tasarımlarında çoğunlukla zamanın ötesinde çizgiler kullanan Renault, iç mekan tasarımlarında da yenilikçi olmaya başarıyor. Megane ailesinde dokunmatik tabletvari bir ekranla araç içi kumandaların yapılmasını sağlayan Renault, Sedan versiyonda da buna bir de geniş yaşam alanını ekleyerek Türk ailelerinin ihtiyaçlarına cevap verme konusunda eksiksiz bir otomobil hazırlamış. Aracın arkasındaki 503 litrelik yükleme alanının kolay kullanımlı olması sayesinde 5 kişilik yolculuklarda bile bavullar sorun olmuyor.

 

 

 

Euro NCAP testlerinde en fazla 5 yıldız alan markalardan olan Renault güvenliğe hep büyük önem veriyor Euro NCAP çarpışma testinden meganda  5 yıldız almaya hak kazandı. Megane modelinde ABS, ESP, Acil Fren Destek Sistemi, sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, çocuk koltuğu sabitleyici, hız ayar ve sınırlayıcı, adaptif hız sabitleme, yokuş kalkış destek sistemi, geri görüş kamerası, yorgunluk tespit sistemi, eller serbest park sistemi, güvenli mesafe uyarı sistemi, Pure Vision Full LED ön farlar, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi versiyona bağlı olarak sunuluyor. Rakiplerine kıyasla aktif ve pasif güvenlik donanımlarında eksiksiz bir otomobil olan Megane Sedan baz versiyonda bile günümüzün tüm gerekli aktif ve pasif güvenlik donanımlarını sunmasıyla öne çıkıyor.

 

 

C segmenti aracın 140 beygir gücünde motoru bulunuyor.240 newtonmetrelik torka sahip aracın 1332 cc silindir hacmi var.Ortlama yakıt tüketimi 5,5 lt otomobilin.

 

 

Normal Liste Satış Fiyatı : 302.000 TL

Ötv Muafiyetli Satış Fiyatı : 168.000 TL

 

--

Toyota corolla

Vision 1.5 Multidrive S

 

Arabaya ilk baktığımız zaman genişleyen piano black rengindeki ızgara ve stop lambalarını saran çerçevelerin Toyota’nın Japon tasarım çizgisini aşmadan daha modern bir tasarıma gittiğini açıkça gösteriyor. Aracı baştan aşağı saran krom detaylar ise Corolla’nın demodelikten uzaklaşarak yeni çağa ayak uydurabilen daha iyi bir tasarıma sahip olmasını sağlıyor.

 

 

Lüks ve konforlu bir kabin Yeni Corolla, premium segment seviyesine yükseltilen prestijli iç tasarımı ile tamamen yenilenmiş modern kabin, mükemmel bir görsellik ve dokunsal kaliteyi sunuyor. Yeni dokulara, yeni renklere ve yeni döşemelere sahip kabin, genişlik ve ergonomi açısından da daha ileri seviyeye taşıyor.

 

Ön konsolda ortaya konumlandırılan ve kullanımı son derece kolay olan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 3 boyut efektli 7 inç’lik renkli TFT ekranı ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleştiriliyor. Corolla’nın tamamen yenilenmiş kabini, görselliğinin yanı sıra yüksek kalitesiyle de öne çıkıyor. Üst düzey kaliteye ve harmonik bir tasarıma sahip kabin içinde kullanılan malzemeler arasında saten krom kaplama, piyano siyahı detaylar, deri kaplamalar ve şık dikişler yer alıyor.

 

C segmenti sedan aracın yakıt tipi benzin motor gücü 125 beygir.153 torka sahip aracın 1490 cc silindir hacmi bulunuyor.Otomatik vites arac ortalama 6 lt benzin yakıyor.

 

Otomobilin

 

Normal Liste Satış Fiyatı : 230.000 TL

Ötv Muafiyetli Satış Fiyatı : 154.000 TL

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder