8 Temmuz 2021 Perşembe

Nissan Qashqai'yi Artık Engelli Raporuyla Alabilirsiniz.


Gecen hafta yaptıgın videoda bazı araçların ötv muafiyetine gireceğini bazı markalarında ötv muafiyetinde olmayan modelleri bayi inisiyatifiyle ötv muafiyetine sokabileceklerini söylemiştim.

Bugün Nissanla yaptıgımız görüşmeler sounucu 2021 Tekna 1.3 modelini 9 temmuzdan itibaren engelli bireyler için ötv muafiyetine sokup satacaklarını söylediler.Yalnız Tekna Modellerinin şuan  Samsun Nissan,Tekirdağ Nissan ve İstanbul Kuzey Otomotiv’de olduğunu belirttiler.

Aracın fiyat hesaplaması da şöyle oluyor.Otomobilin fiyatı 370 bin ise 330 bin ötv üst limit muafiyetine sokuyorlar aracın muafiyetli fiyatı böylece 183 bine düşüyor arada kalan 40 bin tl yi de fiyata yansıtıyorlar.

Kuzey Otomotiv Bu yolla 400 bin değerinde ki en dolu sky pack modelini bile ötv muafiyetli verebileceklerini söylediler ama aracın fiyatı da 250  bine tekabül ediyor böyle satın alırsanız.

Ötv limitiyle en yüksek satın alma limiti 183 bine aracın fiyatını indirip 330 bin sonrasını da faturaya yansıtıyorlar doğal olarak.Bayiler bazen böyle yapıp kendi stoklarını eritebiliyorlar merak eden arkadaşlara belirtmiş olalım.

Fiyatlar yükseliyor ama yüksek rakamlı araçları engelli raporuyla alabilmenin tek yöntemi de bu.Devletin 330 bin ötv üst limitine karşı markaların geliştirdikleri bir strateji de diyebiliriz buna.

 

Qashqai den biraz bahsedelim isterseniz

 

Qashqai'nin tasarımında keskin çizgiler dikkat çekiyor. Ön bölümü domine eden V-Motion panjur tamponun alt kısmına kadar uzanıyor. Söz konusu ızgaranın uçlarından başlayarak şişkin kanarlara sahip motor kaputu da otomobile dinamik bir hava katıyor. Yeni Qashqai'nin ince LED aydınlatmalarını ve onların üzerinde kaş gibi konumlandırılmış LED gündüz aydınlatmalarını daha önce görmüştük.

Keskin çizgiler yeni Qashqai'nin yan bölümünde de kendini gösteriyor. Çamurluk ve eteklerde karşımıza çıkan siyah plastik korumalar aracın SUV karakterine vurgu yaparken, siyah renkli tavan, sütunlar ve ayna kapaklarıyia güzel bir uyum yakalamış.

Sürücünün hemen önünde multimedya tuşlarına sahip üç kollu direksiyon ve 12.3 inç boyutunda tamamen kişiselleştirilebilir TFT gösterge ekranı bulunuyor. Multimedya ekranı ise günümüzdeki pek çok modelde olduğu gibi konsolun merkezine tablet ekran şeklinde tutturulmuş. Onun hemen altında iklimlendirme ayarları, orta konsolda ise yeni vites topuzunun da dahil olduğu elektronik park freni, kablosuz akıllı şarj ünitesi gibi detaylar bulunuyor.

Yeni 10.8 inç head-up display'in de özellikleri arasında bulunduğu yeni nesil Qashqai'deki 9 inç ekrana sahip multimedya sistemi Android Auto, Apple CarPlay, Google Asistan ve Amazon Alexa desteğine sahip. Ayrıca NissanConnect ve yedi cihaza kadar WiFi desteği de yeni Qashqai'nin bağlantı özellikleri arasında.

 

 

Baz versiyonumuz Tekna’dan bahsetmek gerekirse C segmenti SUV  otomatik vitesli benzin bir araç.

Turbo beslemeli otomobil 158 beygir gücünde ve 270 newtonmetrelik torka sahip.Yani bu suv  motor bakımından canavar gibi diyebiliriz.

Maksimum hızı saatte 198 km 0 dan 100’e hızlanması sadece 10 saniye süren otomobil ortalama 6 lt benzin yakıyor.

Bagaj kapasitesi 401 lt olan Qashqai de star stop , hzı sabitleme sınırlama,yokuş kalkış desteği,şerit takip asistanı,esp denge kontrolü,acil fren desteği,elektro mekanik park freni gibi özellikler de mevcut.

Sky Pack paketinde ise Tekna paketine ek olarak anahtarsız giriş ve çalıştırma, panoromik cam tavan ve karartılmış arka camlar ile daha premium donanımlara kavuşmak mümkün.

Nissan qahqai gerçekten çok üst düzey bir otomovbil,deneme sürüşüne çıkmanızı en azından bayiye gidip incelemenizi tavsiye ederim,alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder