24 Temmuz 2021 Cumartesi

Dikkat ! Bu Otomobilleri Alırken Bir Kez Daha Düşünün.


Engelli Raporuyla almamanız gereken otomobiller…

 

Devletin engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma adına tanıdığı en büyük imkanlardan olan ötv muafiyetli araç alımında bu imkana sahip olan her kişi ince eleyip sık dokumak zorunda.Zaten zor yaşam koşullarına ayak uydurmaya çalışırken bir de hatalı otomobil seçimi engelli bireyler ve aileleri için büyük sorunlara yol açabilir.

 

Bu video da dünya çapında kronik sorunları olduğu bilinen,kullancılardan en çok şikayet alan,euro ncap testlerinden düşük not almış kısaca engelli raporuyla ötvsiz araç alabilme hakkınızı ziyan edebilecek 3 otomobilden bahsedeceğiz.

 

Jeep Renegade

 

Bu modelin kronikleşmiş 3 sorunu bulunuyor.

Dışardan bakıldıgı zaman karizmayım diye bağıran bir yapısı var ama kronik sorunları kullancılarını illlalah ettirmiş durumda tabiri caizse.

5000 km yol yaptıktan sonra beliren kulagı tırmalayan fren sesi.

8000 km den sonra başlayan ağır hızlanma sorunu

 

Ve hepsinden kötüsü de 90 km ve üstünde ani fren yapıldıgı an aracın arkasının havaya kalkması,6 yıldır süreğen bir sorun olmasına rağmen ve her sene bu sorunun giderildiği söylenmesine rağmen kullancıları hala sorunun devam ettiğini ısrarla  forumlarda belirtiyorlar üstelik bunu kanıtlı olarak videolarla da destekliyorlar.

Düşünsenize ötv muafiyetli bir araç alma hakkınız var canınızı dişinize takıp 180 bin biriktiriyorsunuz ve bu aracı alıyorsunuz ve aracın arkasında engelli yakınınız var ani frende engelli yakınınızın düşmesine mi yanarsınız  yoksa bu aracı aldıgınıza mı üzülürsünüz.tam bir hayal kırıklığı olur.Arka tarafta oturacak 3 kilolu arkadasınız yoksa bu araç sizin için pek iyi bir deneyim olmayacaktır.

 

 

 

FİAT 500 X

 

Fiat 500 x i satın alanlar arasında yapılan anketlere göre bu otomobili alıp da memnun olanlar sadece 10 kişiden 3 kişi .Araç 10 bin km den sonra yavaş yavaş bazı kronik sorunları vermeye başlıyor ve bu sorunlar elektrik aksamından kaportaya kadar çok geniş çaplı sorunlar.

Araç 4 yıl önce kullanıcılar arasında en düşük notu almıştı.B SUV geçen aracın yakıt tüketimi de üzecek cinsten.

Bolca alternatifi olan aracın manuel versiyonu 231 bin tl iken otomatik en boş modeli ise 318 bin tl bandında. Kullanıcıları arasında bu kadar beğenilmeyen ve pahalı bir otomobili alıp almamak sizin elinizde tabi ki.

 

 

Dacia Sandero

 

Kullanıcıları arasında yapılan anketlerde beğenilmeyen araçlar arasında sandero.Yol tutuşunun kötü oldugu konusunda hem fikir olan taraftarları koltuklarının hiç rahat olmadıgı konusunda da hem fikirler.

 

En ucuz versiyonu comfort 1.0 olan sandero 165 bin gibi bir fiyattan satıyor üstelik.Birçok Avrupa ülkesinde 9 bin euro bandında satılan araca Avrupalılar 4 maaşla sahip olurken bizim bu aracı almak için bile 55 maaşımızı yemeden içmeden birikmemiz gerekiyor  gerçeği de çok acı tabi.

 

Üstelik otomobil 65 beygir gibi en düşük otomobil beygir gücüne sahipken bari tork gücü düşük beygir gücünü ekarte eder dedik ama torku da 95 newtonmetrelik güce sahip yani motor gücü sizi her an bir bayırda bırakacak cinsten.Bunu zaten hızlanmasının da görebilirsiniz. 0 dan 100 e hızlanması tam tamına 17 saniye.Yan, kırmızı ışıkta yanınızda bisikletli biri varsa bile yarışa girmeyin zira dalga konusu olmanız çok uzun sürmeyecektir.

Bu paraya yönelebileceğiniz alternatif araç çok yine de siz bilirsiniz…

Konunu başında dediğim gibi  normal bir araç alan kişiden çok daha dikkatli olmanız gerekiyor zira aldıgınız aracı 5 yıl geçmeden satamıyorsunuz,5 yıl geçtikten sonra da iyi fiyata satmak için nokta atışı yapmanız gerekiyor.Markaların kronik sorunlu araçlarını bırakın parasının hesabı olmayanlar alsın…Tekerinize taş değmesin.

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder