17 Nisan 2021 Cumartesi

Yeni Hyundai i20 Dehşet İndirimle Geldi. Engelli Raporuyla ÖTVsiz Fiyatı...


Hyundai i20 modelinde an itibariyle gerçekten çok güzel bir indirime gitti.otomobil piyasasının bu kadar arttıgı bir dönemde hyunda iden rakiplerini ekarte edebilme adına sağlam bir Hamle geldi.Tam bir şehirli araç olan i20 nin indirimli fiyatlarından ve engelli raporuyla ötvsiz fiyatından bahsedeceğiz isterseniz gelin şimdi aracın özelliklerine bi göz atalım:

 

Otomobil piyasasının önde gelen firmaları arasında yer alan Hyundai, yeni ürünü olan i20 yi gecen yıl  piyasaya tanıtmıştı. Fiyatına nazaran oldukça konforlu ve bir o kadar da modern olan Hyundai i20, sahip olduğu teknik özellikler ile de göz dolduruyor. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Hyundai i20, iç konfor olarak oldukça başarılı. Şoför koltuğunun etrafında  bulunan pet şişe koyma havzalarına kadar düşünülmüş diyebiliriz. İç tarafta yer alan akıllı ekran sürücüye büyük oranda kolaylık sağlıyor. Aracın dış görünümü tamamen günümüz teknolojisine göre tasarlanmış.

 

Yeni yapılan düzeltmelerden sonra Hyundai i20 , iç dizaynında dijital ekran göze çarpıyor. Sürücüye odaklanan tuşlar ise sürücünün rahat ulaşabileceği yerlerde konumlandırımış Alışık olmadığımız şekilde. Orta konsolda ise 2 adet kahve, çay gibi içecekleriniz için kolayca taşımanızı sağlayan konsol bulunmaktadır. Araç içerisinde rahat bir sürüş sağlayan Hyundai i20 2020 fiyat performans açısından rakiplerinin gerisinde kalmıyor.

 

Çok sayıda detaya sahip olan Hyundai İ20  altıgen ızgarasıled farları ile güçlü bir imaja sahip. 5 kollu alaşım jantları ise tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Hyundai görünüm konusunda ki başarısını İ20 2020 modelinde de örneklendiriyor. Renk seçeneği olarak Hyundai alıcılara 10 farklı renk sunuyor, özellikle kırmızı renk modeli sürücüler tarafından çok beğenildi.

 

 

Tasarım güzel, peki ya detaylar?

 

Geniş ızgara aşağı eğimli kaput ve far grubuyla güzel birleşmiş ve i20'ye geniş bir duruş katmış. Arka tarafta ise yaşam alanı ile keskin çizgilerle birleşen C sütunu dikkat çekiyor. Bence yeni i20'nin en güzel özelliği, boydan boya uzanan stop lambaları. Koyu renk tonlarında çok belli olmasalar da güçlü bir tasarım özelliği. Lansmandaki mavi renk bu detayı daha iyi taşıyordu şahsen.

 

Eskiye oranla 25 litre artan bagajın 351 litrelik depolama kapasitesi de segment için gayet başarılı; hatta bazı C segmenti otomobillerle yarışıyor. Sürücü koltuğunu 1.88'lik boyumla kendime göre ayarladıktan sonra arkaya oturduğumda dizlerim için hâlâ alan vardı, hiç fena değil. Hatta arkada koltuk ısıtmanın sunulması da şık dokunuş. Alçaltılmış bel çizgisi ve küçük yan camlar eskiye oranla buraya daha çok ışık alınmasını sağlamış.

 

Yeni i20'nin konsol tasarımına hayran kaldım. Havalandırma menfezleri sürücü tarafından başlayıp direksiyon kutusu hariç kesintisizce uzanıyor. Test aracımızda 10.25" boyutlu multimedya ekranı vardı ve ona dijital gösterge paneli eşlik ediyordu.

Bir Hyundai klasiği olarak içeride her şey kullanımı ve algılaması kolay dizayn edilmiş. tüm kabinde tamamen sert plastikler var.: Hyundai yetkilileri bunun ön üretim araçlara mahsus olduğunun ve yollarda göreceğimiz modellerin zarif ve yumuşak hissettiren malzemelerle donatılacağının altını çizmiştile hakikaten de öyle oldu.

Gözün değmediği yenilikler

 Yeni i20'de bolca güvenlik donanımı mecvut. Mesela bunlardan bazıları navigasyonla birlikte çalışan adaptif hız sabitleyici, hız sınırı uyarı sistemi, şerit takip asistanı ve aktif kör nokta uyarı sistemi.

Böyle donanımların olması güzel ancak takdir edersiniz ki Hyundai, bunların birçoğu için ekstra ücret talep ediyor. Yine de giriş seviyesinin bile hız sınırı uyarı sistemi, aktif şerit takip asistanı, hız sabitleyici, uzun far asistanı ve sürücü dikkat takip sisteminin olması da çok olumlu.

 

Hyundainin an itibariyle en büyük indirime gittiği i20 modeli  1.6 MPI 6 ileri Jump Benzili versiyonu oldu

B segmeti hatchback aracı silindir hacmi 1368 cc.100 beygir gücünde olan aracın  maksimum hızı saate 176 km 0 dan 100 e hızlanması 12 saniye.Ortalama yakıt tüketimi ise 6 lt.

 

 

Aracı fiyatı 168.500 tl den 146.300 tl ye düştü.

 22.200 tl lik güzel bir indirim yapıldı

Engelli raporuyla ötvsiz fiyatı da böylece 97.500 tl ye düşmüş oldu

2.el araclarda bile neredeyse 100 bin tl nin altında araç bulmak imkansız hale gelmişken böyle bir aracı bu fiyata almak çok avantajlı gerçekten.

Boyutu fazla büyük olmayan şehirli bir araç arıyorsanız hem fiyatı cebimi yakmasın hem de kaliteli olsun diyorsanız i20 yi radarınıza alın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder