23 Nisan 2021 Cuma

2021 Yeni Volkswagen Golf 8 || ALMAN KALİTESİ ÖTV MUAFİYETLİ İNCELEME...

Kendine özgü şık tasarımı ve detayları ile VW Golf karşımıza çıkıyor. LED farlarından jant seçeneklerine kadar yeni Golf’ün tasarımına detaylıca göz atalım.

Volkswagen, yeni Golf’te far tasarımını ve teknolojisini tamamen değiştirmiş. Golf’ün IQ. LIGHT – LED Matrix farları 22 adet bağımsız LED modüllerden oluşuyor. Her modül ayrı ayrı açılıp kapatılabiliyor. Şehir İçi”, “Standart” ve “Otoban” olmak üzere 3 farklı uzun far modu ve entegre dinamik sinyal lambaları ile  LED Matrix farlar, ayrıca düşük enerji tüketimleri ile yakıt ekonomisine de katkı sağlıyor.

 

Yeni Golf’te vites seçimi oldukça kolay hale getirilimiş. Yeni vites kumandası tasarımında, geleneksel vites kollarının sahip olduğu mekanik bağlantılı Park konumu (P), artık diğer konumlar gibi şanzımana tamamen elektronik olarak bağlıdır. “Shift-by-Wire” adı verilen bu sistem ile Golf’te vites seçimi dokunmatik his ile oldukça kolay hale getiriliyor.

 

Panoramik açılır cam tavan

Golf 8’in panaromik cam tavanı bir önceki nesline göre daha geniş bir alanı kaplıyor. Elektrikli olarak açılabilen veya yukarıya doğru kaldırılarak havalandırma pozisyonunda ayarlanabilir cam tavan, otomobilin içini yeterince iyi aydınlatabiliyor.

 

2021 Volkswagen Golf 8, jant tasarımları konusunda oldukça zengin seçeneklere sahip. 16 inç ve 17 inç boyutundaki jantlar standart olarak sunuluyor. Ayrıca opsiyon listesinde de çok fazla jant seçeneğinin bulunduğunu da belirtelim.

Yeni Golf 8’de 30 farklı ambiyans rengi bulunuyor. Manuel olarak seçilebilen ambiyans aydınlatma, otomobilin sürüş keyfine de etki ediyor.

2021 Volkswagen Golf iç mekan tasarımı

Yeni Golf çok değişmiş. 10 inç boyutundaki ekranı, head up display göstergesi ve ısıtmalı direksiyonu ile çok havalı olmu.  2021 Volkswagen Golf iç mekan tasarımı çok dikkat çekici gercekten.

Volkswagen, Golf 8’in iç mekanını baştan sona yenilemiş. Active Info Display 10 inç boyutundaki TFT LCD dijital gösterge paneli, tüm yol ve otomobil bilgisini sürücünün önüne seriyor. Ayrıca renkli head-up display ekranı ile yeni Golf, ön camını bir projeksiyon gibi kullanabiliyor. Volkswagen’in yeni dijital kokpitinin ortasında sürücüye dönük şekilde konumlandırılan bilgi ve eğlence sistemi ekranı, radyo, bluetooth, telefon ve navigasyonun kontrolünü üstleniyor. Ayrıca 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic” ve araç ayarları için de fiziksel tuşlardan arındırılmış bir merkezi bilgi ve eğlence sistemi ekranı yeni Golf’ün tam ortasında yer alıyor.

 

Discover Pro navigasyon sistemi

Yeni Golf 8 modelinin 10 inç genişliğinde dokunmatik TFT LCD ekranı, toplam 8 adet geniş frekans aralığı sunan hoparlörü, Dijital Radyo Alıcısı (DAB+) ve Kablosuz Mobil Bağlantı Arayüzü “App-Connect” ile eşsiz bir multimedya deneyimi de sunmaya çalışıyor.

 

Mobil Bağlantı Arayüzü “App-Connect” seçilen uygulamaları ve içeriği doğrudan yeni Golf 8’de rahatça kullanmanızı sağlıyor. Bu sistem ile müziklere, haberlere, haritalara, sesli kitaplara ve daha birçok sertifikalı uygulamaya otomobilden erişim kolay hale getiriliyor.

Volkswagen, güncel akıllı telefonlara bağlanmak için Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink olmak üzere üç arabirim sunuyor.

 

3 bölgeli tam otomatik klima “Climatronic”

Yeni Golf, 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic” ile sürücü, ön yolcu ve arka yolcular arasında farklı sıcaklık değerlerinin ayarlanabilmesini sağlıyor Ayrıca sürüş hızınız ne kadar düşükse klima o kadar sessiz çalışıyor. Ön cam silecekleri çalıştırıldığında veya araç geri vitese geçtiğinde sistem otomatik olarak hava sirkülasyon moduna geçer ve istenmeyen kokuları iç mekandan uzak tutuyor.

Isıtmalı ön koltuklar ve direksiyon

Yeni Golf’te ısıtmalı ön koltuklar, 3 farklı ısıtma seviyesi arasından seçim yapmanıza olanak tanırken, çok fonksiyonlu ve ısıtmalı deri direksiyon da otomobilde yer alıyor.

2021 Volkswagen Golf iç mekan tasarımı

 

Yeni Golf çok değişmiş. 10 inç boyutundaki ekranı, head up display göstergesi ve ısıtmalı direksiyonu. İşte 2021 Volkswagen Golf iç mekan tasarımı.

Dijital kokpit

Volkswagen, Golf 8’in iç mekanını baştan sona yenilemiş. Active Info Display 10 inç boyutundaki TFT LCD dijital gösterge paneli, tüm yol ve otomobil bilgisini sürücünün önüne seriyor. Ayrıca renkli head-up display ekranı ile yeni Golf, ön camını bir projeksiyon gibi kullanabiliyor. Volkswagen’in yeni dijital kokpitinin ortasında sürücüye dönük şekilde konumlandırılan bilgi ve eğlence sistemi ekranı, radyo, bluetooth, telefon ve navigasyonun kontrolünü üstleniyor. Ayrıca 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic” ve araç ayarları için de fiziksel tuşlardan arındırılmış bir merkezi bilgi ve eğlence sistemi ekranı yeni Golf’ün tam ortasında yer alıyor

Discover Pro navigasyon sistemi

Yeni Golf 8 modelinin 10 inç genişliğinde dokunmatik TFT LCD ekranı, toplam 8 adet geniş frekans aralığı sunan hoparlörü, Dijital Radyo Alıcısı (DAB+) ve Kablosuz Mobil Bağlantı Arayüzü “App-Connect” ile eşsiz bir multimedya deneyimi de sunmaya çalışıyor.

Mobil bağlantı arayüzü “App-Connect”

Mobil Bağlantı Arayüzü “App-Connect” seçilen uygulamaları ve içeriği doğrudan yeni Golf 8’de rahatça kullanmanızı sağlar. Bu sistem ile müziklere, haberlere, haritalara, sesli kitaplara ve daha birçok sertifikalı uygulamaya otomobilden erişim kolay hale getiriliyor.

Volkswagen, güncel akıllı telefonlara bağlanmak için Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink olmak üzere üç arabirim sunuyor.

 

3 bölgeli tam otomatik klima “Climatronic”

Yeni Golf, 3 Bölgeli Tam Otomatik Klima “Climatronic” ile sürücü, ön yolcu ve arka yolcular arasında farklı sıcaklık değerlerinin ayarlanabilmesini sağlar. Ayrıca sürüş hızınız ne kadar düşükse klima o kadar sessiz çalışır. Ön cam silecekleri çalıştırıldığında veya araç geri vitese geçtiğinde sistem otomatik olarak hava sirkülasyon moduna geçer ve istenmeyen kokuları iç mekandan uzak tutar.

Isıtmalı ön koltuklar ve direksiyon

Yeni Golf’te ısıtmalı ön koltuklar, 3 farklı ısıtma seviyesi arasından seçim yapmanıza olanak tanırken, çok fonksiyonlu ve ısıtmalı deri direksiyon da otomobilde yer alıyor.

2021 Volkswagen Golf güvenlik önlemleri abartmış

 

Volkswagen Golf’te Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist”, özellikle otoyollarda önünüzdeki araç ile mesafeyi hesaplayarak şeridinizi ve hızınızı korumanıza yardımcı oluyor.

Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” sisteminde gelişmiş bir radar, araç önünde bulunan yaklaşık 200 m’lik bir alanı sürekli olarak tarar ve önde seyreden araçlara olan güvenli takip mesafesini koruyor

 

Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”, dur-kalk trafikte de konforu yükseltir. Bu sistem sayesinde Yeni Golf, önde duran aracın arkasına yanaşıp durur ve sonra tekrar hareket edebilir.

Yeni Golf 8 modelinin “Park Assist” teknolojisi, ultrasonik sensörler park yerini tarar ve otomobili park eder. Paralel park yapılırken aracın uzunluğu + 80 cm’lik bir manevra alanı Golf için yeterlidir. Park alanından çıkılırken ise önde ve arkada 25 cm’lik boşluk olması sistemin çalışması için yeterlidir.

 

 

Ön cama yansıtılan head-up display ile sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasını sağlayan Golf 8'in teknolojileri arasında Car2X özelliği dikkat çekiyor. Trafik altyapısıyla ve 800 metreye kadar uzaklıktaki diğer araçlarla iletişim halinde olan bu sistem, sürücüyü gösterge ekranı vasıtasıyla uyarıyor. Bunun yanı sıra 210 km/s hıza kadar çalışan, sürücüden direksiyon, gaz ve fren fonksiyonlarını devralan Travel Assist sistemi de dikkat çekiyor.

 

 

Muadilleri gibi HUD sistemine de merhaba diyen araç; WeConnect/WeConnect Plus, Car2X, mobil anahtar gibi detaylara da sahip. Yeni nesil Golf, We Upgrade adı verilen uzaktan güncelleme özelliği sayesinde satın alımın ardından bile yeni özelliklere kavuşabiliyor.

Boyutlarda ciddi değişimler yaşamayan modelin uzunluğu 4284 milimetreye kadar çıkartılmış. Modelin genişliği 1789 mm, yüksekliği 1456 mm ve aks mesafesi ise 2636 mm olarak açıklanmış durumda.

 

Yeni Volkswagen Golf 8'de, sürücünün hemen önünde üç kollu yeni direksiyon ve kokpitin en solundan ortasına kadar Innovision kokpit siyah bir panel bulunuyor. Bu panelin sol tarafında far düğmeleri, ortasında 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneli, konsolun merkezine gelen bölümünde ise 8.25 inç yeni bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Ortadaki ince hava menfezlerinin altında iki adet USB girişi ve kablosuz şarj ünitesi yer alıyor. Ayrıca otomatik versiyonlarda vites topuzunun yerini daha şık ve küçük bir parçanın aldığını görüyoruz.

 

 

Yeni Volkswagen Golf 8 Türkiye'de Impression, Life, Style ve R Line donanım seviyeleriyle satılıyor. Motor seçenekleri ise 1.0 litre TSI, 1.0 litre eTSI ve 1.5 litre eTSI motorlardan oluşuyor. eTSI motorlarda hafif hibrit sistem bulunuyor. Yalnızca TSI motorda 6 ileri manuel şanzıman mevcut. Diğer seçeneklerde 7 ileri DSG kombinasyonu görüyoruz.

 

 

Yeni golf Impression 1.0 TSI 110  Manuel modelinin normal liste satış fiyatı 230.000 tl

Ötv muafiyeti fiyatı ise 153.000 tl

 

 

Aracın Life 1.0 eTSI 110  DSG otomatik modelinin liste satış fyatı  339.400 tl yani ötv muafiyetli araç üst limitinden yaklaşık 9 bin tl daha fazla ama golf ana bayi ile görüşmemiz sonucu ötv üst limitine fiyatın indirgenebileceğini söylediler böylece araca ötv muafiyetli olarak 193 bin tl ye sahip olabiliryorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder