13 Şubat 2021 Cumartesi

Yeni Toyota Yaris Hibrit || Yakıt Cimrisi Otomobili Engelli Raporunla Al...


sportif tarz eğlenceli sürüş, pratik kullanım işte segmentine dinamizm getiren Toyota yaris hibrit

bursa Toyota plaza akkoyunludan herkese merhaba

daha önce yeni yaris hibriti tanıtmıştık ama bu sefer yerinde görelim istedik

 

 

Yeni Toyota Yaris’in kabini, dış tasarımdaki dinamik tarzı içeride de sportif bir yaşam alanıyla buluşturacak şekilde tasarlandı. Daha geniş ve daha rahat koltuklar, yumuşak dokuya sahip malzemeler, mavi ambiyans aydınlatması, birbirine uyumlu çizgileri ve teknolojileri Yeni Yaris’in çekiciliğini artttırmış

 

 

Yeni Toyota Yaris, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Dördüncü nesil Toyota Hybrid teknolojisi, hafif ve daha verimli olmasıyla Yaris’in her açıdan daha yüksek performans vermesini sağlıyor.

 

Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, daha fazla güç, şehir içinde toplam sürüşe göre daha fazla elektrikli sürüşü ve bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

 

 

Toyota Yaris Hybrid, elektrikli motoruyla daha uzun mesafeler ve daha yüksek maksimum hızlar sunuyor.

1490 cc 116 beygir güç üreten motora sahip yaris hibrit

Maksimum 175 km hız yapan araç 0c dan 100’e 9.7 gibi iyi sayılanabilecek  bir rakamda ulaşıyor

Hibrit araç çok noktalı direkt enjeksiyon ile besleniyor

 

 

Aracın asıl forsu yakıtlarda ortaya çıkıyor

Şehir içi yakıt tüketimi 2,3 lt

Şehir dışı yakıt tüketimi 3,2 lt

Ortalama yakıt tüketimi 2,75 lt gibi gerçekten müthiş cimri yakıt tüketimi değerlerine sahip

 Bagaj hacmi 286 lt  belki de sınıfta kalan tek noktası yetersiz bagajı

 

Baştan sona en küçük parçası dahi yenilenen Yaris ile birlikte bu segmentte iddiasını yine çok güçlü bir şekilde ortaya koyacağa benziyor. Bu sınıfta tasarımı, donanımı, teknolojisi, sürüş keyfi ve güvenlik özellikleriyle öne çıkacak olan Yeni Yaris, Toyota’nın itici gücü olacak bu çok net.

 Tamamen yenilenen Yaris’in benzinli ve hibrit versiyonuyla daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerlerine ulaştı. Dördüncü nesil hibrit motora sahip Yeni Yaris, şehir içinde daha fazla elektrikli sürüş olanağı sunarken, bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıdıpını belirtmiştik.

 

 

Üçüncü nesil Yaris ise, segmentinde kullanılan ilk hibrit motoru ile öne çıktı. Dördüncü nesil Yaris de segmentinde ilk ön orta hava yastıkları ve Kavşakta Çarpışma Önleyici Sistem ile sınıfının en iyi güvenliğini sunuyor.

 

Güvenlikten ödün vermeyen Yeni Yaris, AUTOBEST Ödülleri’nde takdir görürken, yüksek güvenlik teknolojileriyle SAFETYBEST 2020 ödülünü kazandı.

 

 

Yoğun şehir içi yollarda çevik bir sürüş sağlayacak şekilde tasarlanan Yaris, aynı zamanda içeride geniş, konforlu ve yüksek kaliteye sahip bir kabin sunuyor. Bağlantı teknolojileriyle ve yüksek donanım seviyeleriyle birlikte kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor.

 

Verilen bilgiye göre, ilk nesil Yaris ile Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü alan Toyota, ikinci nesil Yaris ile segmentinde Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan ilk model unvanını kazandı.

 

 

Aracın çok dinamik br tasarımı var,dış görünümü gerçekten çok iddalı,aracın dış tasarımından biraz bahsetmek gerekirse  ,öncelikle

 Aracın uzunluğu 4 metreden daha kısa olmasına karşın, dingil mesafesinin 50 mm artmasıyla daha fazla yaşam alanı elde edildi.

 

Yeni yarisin 15 alaşımlı jantları var.

Lake ön üst ve arka alt ızgara led ön ve arka farlar çok dikkat çekici.Bagajın üstünde led arka stop lambası var.

Gördüğünüz gibi çift renk gövdeye sahip yaris.

Köpekbalığı yüzgeci tipli anten takmıslar araca

Karartılmış arka ve arka yan camlar var.

Elektrik kumandalı ,ısıtmalı , dönüş sinyalli,otomatik katlanabilir  yan aynalar var yeni yaris hibrit de

Follow me home yani refakatçi aydınlatması var

Akıllı giriş ve çalıştırma da var arıca yeni yaris hibrit de

Sportif ve teknoloji odaklı

Yeni Toyota Yaris’in kabini, dış tasarımdaki dinamik tarzı içeride de sportif bir yaşam alanıyla buluşturacak şekilde tasarlanmış gibi Daha geniş ve daha rahat koltuklar, yumuşak dokuya sahip malzemeler, mavi ambiyans aydınlatması, birbirine uyumlu çizgileri ve teknolojileri Yeni Yaris’in çekiciliğini artırıyor.

 

 

GA-B platformuyla birlikte yüksekliği 40 milimetre azaltıldı, genişliği 50 milimetre ve iz açıklığı 57 milimetre artırılan Yaris daha sportif profile ulaştı. Genel uzunluğu 5 milimetre azaltılan boyutlarıyla birlikte Yaris, sınıfının lideri dönüş çapına sahip oldu. Yeni platformun tasarımcılara sunduğu daha fazla özgürlük sayesinde göz alıcı bir tarza sahip olan Yaris, büyük ve alçak ön ızgarası, LED ön farları, LED sinyalleri, dinamik jant tasarımları, alçak tavan çizgisi ve araç boyunca uzanan bumerang formuyla her açıdan muhteşem bir araç

 

Yoğun şehir içi yollarda çevik bir sürüş sağlayacak şekilde tasarlanan Yaris, aynı zamanda içeride geniş, konforlu ve yüksek kaliteye sahip bir kabin sundugunu belirtiyor.. Toyota’nın TNGA platformu üzerine yapılan Yeni Yaris, bu sayede daha iyi dinamiklere, daha alçak ağırlık merkezine ve daha iyi gövde dayanımına sahip oldu. Bu platformu sayesinde Yaris, bir önceki modeline göre yüzde 37 daha sert bir şasiye ve 12 mm daha düşük ağırlık merkezine sahip oldu.

 

 

 

İÇ TASARIMA BAKALIM BİRAZ DA

 

ön cama yansıtmalı head up display yani renkli gösterge ekran va aracta

8 inc Toyota touch 2 multimedya sistemi mevcut akıllı telefon entegrasyonu var içinde tabi ki

4.2 renkli Premium TFT ekran var

Sürücü kokpiti, her şeyin tamamen sürücü kontrolü altında olacak şekilde tasarlnmış. Bununla birlikte Toyota, Yaris’in görüş açısını daha da iyileştirmek adına A sütununu daha geriye almış ve ön konsolu daha alçak şekilde konumlandırılmış. Sürücü ve ön yolcu arasındaki mesafe 20 mm artırılarak kabin konforu ileriye taşınmış durumda.

 

 

Direksiyon simidi de vites topuzu da deri,direksiyonun yükseklik ve derinlik ayarı mevcut

Direksiyon üzerinden müzik sistemini kontrol edebiliyorsunuz,telefon bağlantılarınızı da direksiyondan kontrol edebiliyorsunuz.

Ön kol dayaması gercekten çok kaliteli yumuşak

Ön koltuklar çok sportif ,kırmızı dikişler da ayrı bir hava katmış yarise,sanki yarış otomobili havası var,bu koltukların yükseklik ayarları da var

Artık birçok aracta standart olan 12 volt güç çıkışı da mevcut

Çocuk güvenlik kilitli camları görüyoruz

İmmobilezer motor kilitleme sistemi ve çift bölgeli otomatik klima da var

Toyota touch 2 ekranı üzerinde geri görüş monitörü var

Kendiliğinden kararan iç dikiz aynaları çok şık görünüyorlar

Elektrikli ön ve arka camlar hepsi tek dokunuşla açılıp kapanabiliyor

Aracın içinde konumlandırılmış 6 hoparlör var,ses sistemi enteresan şekilde çok iyi,az önce son ses müzik açtım sanki eğlence merkezindeymişsiniz gibi ses çok dengeli ve kaliteli dağılıyor aracın içine

 

 

ARAÇTA GÜVENLİK SİSTEMLERİ ÇERÇEVESİNDE

Yani toyoya safety sense kapsamında

Kavşakta ön carpısma önleme sistemi

Yaya ve bisikletli algılama özellikli ön çarpısma önleyici sistem

Acil durum direksiyon desteği

Adaptif hız sabitleme sistemi

Akıllı şerit takip sistemi

Frende tutma sistemi

Otomatik yanan uzun far sistemi mevcut

 

 

 

 

 

Genel olarak Toyota yaris hibritin özelliklerine tekrardan değinmek gerekirse

 

 

Yeni Toyota Yaris, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Dördüncü nesil Toyota Hybrid teknolojisi, hafif ve daha verimli olmasıyla Yaris’in her açıdan daha yüksek performans vermesini sağlıyor. Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi; daha fazla güç, şehir içinde toplam sürüşe göre daha fazla elektrikli sürüşü ve bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni Yaris’te kullanılan hibrit sistemde; üç silindirli, değişken supap zamanlamasına sahip 1.5 litre Atkinson çevrimi benzinli motor yer alıyor. Avrupa yollarına uyacak şekilde geliştirilen Yaris’in hibrit sistem gücü yüzde 16 artırılarak 116 HP’ye ulaştı.

Sadece elektrik motoruyla yapılan sürüşlerde 130 km/s hıza çıkabilen Yaris, elektrikli motorunu şehir içi yollarda daha fazla kullanabiliyor. Araçta CO2 emisyonu 86 g/km’ye düşürülürken, WLTP çevriminde yakıt tüketimi bir önceki modele göre yüzde 20 iyileştirilerek 2.8 lt/100 km olarak ölçüldü. Yeni Yaris Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması önceki nesle göre 2.3 saniye geliştirilerek 9.7 saniye oldu. Daha esnek bir sürüş sağlayan aracın, 80-120 km/s arasındaki hızlanması da 2 saniye iyileştirilerek 8.1 saniye oldu. Yaris, hibrit motorun yanı sıra 1.5 litrelik Dynamic Force benzinli motoruyla da tercih edilebilecek. 125 PS güç ve 153 Nm tork üreten 3 silindirli motor, 6 ileri manuel şanzıman veya W-CVT şanzıman ile tercih edilebilecek.

 

Her versiyonda zengin donanımlar

Toyota’nın Yeni Yaris modeli Türkiye’de zengin standart donanımlarıyla birlikte tüm beklentileri karşılayacak şekilde satışa sunuluyor. Yaris Hybrid Dream, Flame ve Passion donanım seviyeleriyle tercih edilebilecek.

Yaris’in tüm donanım seçeneklerinde kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, geri görüş kamerası ve 8 inç multimedya ekranı standart olarak yer alıyor. Bununla birlikte daha üst donanım seçeneklerinde akıllı giriş sistemi, parçalı deri koltuklar, ön cama yansıtmalı göstergeler, çift bölgeli otomatik klima, bi-tone iki renkli gövde ve siyah tavan seçenekleri yer alıyor. Yaris’in hibrit versiyonunda Toyota Safety Sense güvenlik teknolojileri standart olarak bulunuyor. Yaris’in benzinli versiyonunda Dream ve Flame versiyonları tercih edilebilecek. Bu versiyonlarda X-Pack paketiyle Toyota Safety Sense güvenlik teknolojilerini de satın almak mümkün olacak.

 

B Segmentinin En Güvenlisi

Toyota, Yaris ile birlikte segmentinin en güvenli otomobilini kullanıcılarla buluşturuyor. Güvenliği her zaman ileriye taşıma felsefesine bağlı olarak Toyota, Yaris’e Toyota Safety Sense 2.5’i adapte etti. Kamera ve radar sistemiyle çalışan yeni nesil sistem, yeni özellikler ön plana çıkıyor. Yaya ve bisiklet algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Kavşaklarda Çarpışma Önleyici Sistem ve Acil Durum Yönlendirme Desteği yer alıyor.

 

Kavşak Dönüş Asistanı, karşı şeritten bir araç geliyorsa veya bir yaya yolun karşısına geçiyorsa, sağa veya sola dönen sürücüyü uyarıyor ve gerektiğinde otomatik frenleme yapıyor. Buna ek olarak Yeni Yaris’te, 0-205 km/s arasındaki hızlarda çalışan Akıllı Şerit Takip Sistemi yer alıyor ve yönlendirmeyi kontrol ederek aracı şeritte tutuyor.

 

Yeni Yaris’te sürücü yardımcılarının yanı sıra, segmentinde bir ilk olarak ön orta hava yastıkları yer alıyor. İçeridekileri yan çarpışmalarda yaşanacak darbelerden koruyacak şekilde tasarlanan ön orta hava yastığı ve son jenerasyon Toyota Safety Sense ile birlikte Yaris, dünyanın en güvenli B segmenti olarak iddiası bir kez daha ortaya koyuyor.

 

 

Aracın kampanyalı fiyatı  336.350 tl olup kanalımız vasıtasıyla gittğinizi belirttirseniz 330 bin ekstra kampanya fiyatına çekileceğini unutmayın ayrıca birçok kredili alma kampanyaları da var.

Ötv indirimini de uyguladıgımızda aracın fiyatı 183 bine düşüyor.

 

Bagaj benim için sorun değil yeter ki çok az yaksın yol tutuşu iyi olan son teknoloji şehiriçi kullanıma uygun bir otomobil istiyorum diyorsanız en iyi alternatiflerden birisi yeni yaris hibrit. Alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder