30 Ocak 2021 Cumartesi

Yeni Skoda Scala'yı Engelli Raporunla Ötv'siz al.| Bu otomobile bu fiyat...


Skoda, sınıfında çok iddialı olması beklenen modelini Türkiye’de satışa sundu. Markanın yeni tasarım dilini ve teknolojik atılımını temsil eden Scala, C Hatchback segmentinde yer alıyor ve Volkswagen Grubu çatısı altında yer alan rakipleriyle  de mücadele ediyor.

 

Skoda Scala, tasarım konusunda oldukça iddialı modellerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Volkswagen Grubu’nun son yıllarda yaygın olarak kullandığı keskin hatlardan faydalanan araç, ön taraftan bakıldığında oldukça sert bir görünüme sahip. Kaput üstünde farklı noktalardan başlayıp cama ve A sütununa uzanan hatları ile daha geniş görünen araç, sert görünümü pekiştiren ve üçgeni andıran far grubu sayesinde sportif bir imaj çiziyor. 18 inç büyüklüğe sahip olan jantları ve yüksek bel çizgisi ile yan tarafta da oldukça iddialı olan aracın en etkileyici kısmı ise arka tasarımı.

 

 

TOP LED olarak adlandırılan arka aydınlatma lambalarıyla kombine çalışan ve bagaj kapağına entegre olan arka sinyalizasyon grubu ile araç, arka tarafta da çok iddialı. Bagaj kapağı ile gövdenin farklı renklerde olması ise çift renk seven kullanıcıların tercihini olumlu yönde etkileyebilir.

 

 

Scala, 115 beygir güç üreten 1.0 TSI, 150 beygir güç üreten 1.5 TSI benzinli ve 115 beygir güce sahip 1.6 TDI dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Tüm motor seçenekleri 7 ileri DSG otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

 

Elite ve Premium donanım seviyeleriyle sunulan Scala, tüm versiyonlarda zengin ekipmanlarıyla öne çıkıyor. Geniş yaşam alanı ve 467 litrelik bagaj hacmiyle tüm beklentileri karşılayan model, birçok konfor özelliğiyle de yolculukların keyifli geçmesini sağlıyor.

 

Skoda Scala’da 16 inç hafif alaşım jantlar, ön-arka LED farlar, LED gündüz aydınlatmaları, sürücü yorgunluk tespit sistemi, start&stop sistemi, 8 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, anahtarsız çalıştırma, 8 hoparlörlü ses sistemi, hız sabitleyici, ambiyans aydınlatması, 3D dinamik arka sinyaller gibi donanımlar dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra dijital gösterge paneli, kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi ve elektrikli bagaj kapağı gibi özellikler tercih etmek de mümkün.

 

 

 

Sahip olduğu ölçülerle kullanıcısına büyük kardeşi Octavia kadar geniş bir alan sunan Skoda Scala, 467 litre bagaj hacmine sahip. Bu değer arka koltuklar katlandığında 1410 litreye kadar yükseliyor.

 

 

.

 

Skoda Scala, C Segmenti HB bir model ve rekabetin çatır çatır yaşandığı bir sınıfta yer alıyor. VW Golf, Ford Focus, Renault Megane, Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra, Seat Leon, Toyota Corolla HB, Peugeot 308, Fiat Egea HB ve Mazda 3 gibi araçlarla rekabet ediyor.

Scala Elite ve Premium donanım seviyeleriyle satılacak. Elite donanım seviyesini yalnızca 115 beygirlik 1.0 litre TSI ve DSG şanzıman kombinasyonuyla tercih etmek mümkün. Premium donanım seviyesini ise bu kombinasyona ek olarak 1.5 litre TSI benzinli ve 1.6 litre TDI dizel motorlarla tercih etmek mümkün. Her iki versiyonda da DSG şanzıman standart.

 

Modüler MQB altyapısıyla tasarlanan Scala, uzun aks mesafesive geniş arka bölümüyle de öne çıkıyor. Kompakt boyutlara karşın içeride geniş bir yaşam alanı sunan Scala, 2.649 mm aks mesafesinin yanı sıra, 4.362 mm uzunluğa, 1.793 mm genişliğe ve 1.471 mm yüksekliğe sahip.

 

Skoda Scala,B Segment HB VW Polo, Seat Ibiza, Audi A1, B Segment Crossover Skoda Kamiq ve VW T-Cross ile aynı  platformuna sahip. Ayrıca bu platform limitlerine kadar açılmış ve maksimum uzunluk sağlanmış. Öyle ki aracın 4362mm uzunluğu, kardeşi VW Golf’e göre 100mm daha fazla. Bununla beraber 2649mm 2 dingil arası mesafesi ile de yine kardeşinden 12mm uzun. Yükseklik ve genişlik de 20mm daha fazla.

 

Skoda Scala’nın Donanımları

Skoda Scala’nın şu an için iki farklı donanım versiyonu bulunuyor. Baz donanım versiyonu olan Elite içerisinde;

·         LED farlar,

·         Krom çerçeveli ön ızgara,

·         16” alaris alüminyum alaşımlı jantlar,

·         6 hava yastığı,

·         Anahtarsız çalıştırma,

·         8” multimedya ekranı ve

·         Smartlink gibi özellikler bulunuyor.

 

Skoda’nın şu an için en üst donanım seviyesi olan Premium’da ise Elite ek olarak yer alan özellikler şöyle:

 

·         TOP LED arka aydınlatma grubu

·         3D dinamik arka sinyal lambaları

·         Otomatik katlanan yan aynalar

·         Uzatılmış arka far

·         Çift bölgeli klima

·         Beyaz ambiyans aydınlatması

·         Hız sabitleyici

·         Otomatik kararan iç dikiz aynası

·         8 hoparlörlü ses sistemi

Skoda Scala’nın yeni eklenecek donanım paketleri ise henüz bilinmiyor. Ancak yakın gelecekte ikiden fazla paket görmemiz olası. 

 

 

·         999 cc hacme sahip olan 1.0L TSI motor ile Skoda Scala, 115 PS güç ve 200 Nm tork üretebiliyor. Araç şehir içinde 100 kilometrede ortalama 6.5 litre benzin tüketiyor.

·         1.498 cc hacme sahip olan 1.5L TSI motor ile Skoda Scala, 150 PS güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Araç şehir içinde 100 kilometrede ortalama 6.4 litre benzin tüketiyor.

·         1.598 cc hacme sahip olan 1.6L TDI motor ile Skoda Scala, 115 PS güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Araç şehir içinde 100 kilometrede ortalama 4.6 litre motorin tüketiyor.

Son olarak 3 versiyonda da 7 ileri çift kavramalı DSG vites seçeneği bulunuyor.

 

Yeni Skoda scala elite 1.0  otomatik versiyonun normal satış fiyatı  219.500 tl

 

Aracı engelli raporuyla ötvsiz satış fiyatı ise  146.300 tl

 

 

Yeni Skoda scala premium 1.5  otomatik versiyonun normal satış fiyatı  300.300 tl

 

Aracı engelli raporuyla ötvsiz satış fiyatı ise  166.800 tl

 

Bu 2 versiyonu kıyasladıgımızda elite versiyonu fiyatından dolayı %50  ötv indirimine giriyor

Ama Premium paketi ise fiyatından dolayı %80 ötv indirimine giriyor bu yüzden fiyat düşüşü daha fazla oluyor,özellik bakımından kesinlikle elite versiyonundan cok daha iyi.Arada 20 bin gici cüzi bir rakam oynuyor eğer yeni scala alacaksanız mutlaka Premium paketini tercih edin.Tekerinize taş değmesin güle güle kullanın.

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder