8 Ocak 2021 Cuma

Engelli raporu veren hastaneler ( Türkiye'deki tüm hastaneler 2021 )


Engelli raporunu  veren hastaneler tam teşekküllü devlet hastaneleri ve yetkili üniversite hastaneleridir..Bu hastanelerin 324’ü devlet hastanesi 56’sı ise üniversite hastanesidir. Engelli raporu veren  tüm hastanelerin listesini il il az sonra yazacağım

 

Engelli Sağlık Raporu Veren Hastanelerden Nasıl Randevu Alınır?

Engelli kişilerin hastaneye gitmeden önce randevu alması gereklidir. ALO 182 üzerinden kişi randevu talebi oluşturabilir veya mhrs.gov.tr üzerinden online randevu oluşturabilir. Hastanelerin yoğunluk düzeyine göre Sağlık Kurul rande vuları değişkenlik göstermektedir.

 

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Fiyatı Ne Kadar?

Engelli sağlık kurul raporu 2021 yılı itibariyle güncel rakam 200 TL olarak hesaplanmıştır. Fiyat hastaneler arasında farklılık göstermez. Fakat üniversite ve araştırma hastanelerinde bu ücret 300 TL olabilir.Hastaneler bu rakamı biraz daha üste çekebilir Sağlık uygulama tebliği kapsamında sağlık bakanlıgı hastanelere kendi karları kapsamında 3 katına ücret alabileceklerini bildirmiştir ama çoğu hastane söylediğim rakamları almaktadırlar.

 

Engelli sağlık raporu istenen evraklar

·         Engelli sağlık rapor başvuru evrağı ( hastanede sağlık kurulu tarafından verilecek )

·         T.C. Kimlik belgesi

·         5 adet vesikalık fotoğraf

 

Çözger Nedir

Çözger, çocuklar için özel gereksinim raporunun kısaltılmış haline denir. Çocukların raporu süreci ve değerlendirilmesi yeni bir yaklaşım getirilmiştir. Yeni yönetmeliğe göre sağlık raporu değil ÇÖZGER verilecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder