19 Aralık 2020 Cumartesi

FORD PUMA suv dünyasının da en stil sahibi otomobilinde ÇOK BÜYÜK KAMPAN...


Puma B-SUV segmentinin yepyeni, SUV dünyasının da en stil sahibi ve ikonik üyesi. Senin için şehre yeni bir gözle bakmanın yolu, deneyimlerin peşinden yorulmadan koşan ruhunun kendini ifade etme şekli.

 

 

 

Ford model serisinin en son üyesi olan Puma, modern pazar trendlerinin ve showroom kültürünün en sadık eleştirmeninin bile en azından biraz heyecanlanmasına neden olacağı bir otomobil.

 

Otomotiv dünyasındaki trendler doğrultusunda SUV ve crossover yelpazesini gün geçtikçe genişleten Ford’un B-SUV segmentindeki önemli temsilcisi Pumayı Türkiye çok sevdi.

 

 

 

 Türkiye'de 'Style' ve 'ST-Line' donanımları ile satışa sunulan yeni Ford Puma, Style donanımda 1.0 litre hacimli EcoBoost motorun 95 beygir gücündeki versiyonu ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla sunuluyor. Aynı donanım motorun 125 beygir gücündeki seçeneği ve 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla da müşterileri bekliyor.

 

 

Sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip olan Puma’da 456 litrelik yüksek kullanışlılığa sahip bir hacim bulunuyor. Müşteri gereksinimlerini karşılamak için geliştirilen Ford MegaBox ile derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor.

 

 

12.3¨ renkli dijital ekran, iç mekan ile devamlılık yaratmak için araç ön konsoluyla bütünleşik tasarımda. Orta konsolda bir diğer yenilik ise giriş donanımı itibari ile standart olarak sunulan olan 8¨ renkli dokunmatik ekran ve SYNC sistemi olurken, bu özellik ‘St-Line'da standart sunulan kablosuz şarj ünitesi ile birlikte kullanıcıların telefonları ile bağlı olma ve güvenli sürüş ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

 

 

 

 

Yeni Puma, gelişmiş sürüş destek sistemleri, daha kolay, daha az stresli ve daha güvenli bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Dur-kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, E-Call ve Şerit Takip Sistemi gibi donanımlar hem otoyol ve dur-kalk trafikte daha az stresli ve güvenli bir sürüş sağlıyor.

 

180 derece açılı geri görüş kamerası, aracın arkasından geçen yayaları, bisikletlileri veya diğer araçları daha erken görme olanağı sunuyor. Çapraz Trafik Uyarısı özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi  sadece kör noktadaki araçlar konusunda sürücüyü uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda geri manevra esnasında arkadan geçmek üzere olan araçlar konusunda da sürücüyü uyarıyor. Sürücünün tepki vermemesi halinde sistem otomatik olarak fren yapabiliyor.

 

Aktif Fren özelliğine sahip Çarpışma Önleme Sistemi yola yakın, yol üzerinde veya yoldan karşıya geçmek üzere olan insanları algılıyor ve olası çarpışmayı önlemek veya etkisini azaltmak üzere sürücüye yardımcı oluyor. Olası Çarpışma sonrası devreye giren İkincil Çarpışma Freni teknolojisi ilk çarpışma sonrasında frenleri etkinleştirerek olası bir ikinci çarpışmayı önlüyor. Acil Durum Manevra Destek sistemi radar ve kameraları kullanarak şehir içi ve otoyol hızlarında daha yavaş giden veya durmak üzere olan araçları algılıyor ve sürücünün engel aşma manevrasını desteklemek üzere direksiyon desteğini ayarlıyor.

 

 

 

 Yeni Ford Puma küçük bir coupe değil, beş kapılı küçük bir SUV.

Baş rakipleri arasında Renault Captur, Peugeot 2008, Skoda Kamiq ve SEAT Arona yer alıyor. Diğer alternatifleri arasında tasarım odaklı Nissan Juke, Jeep Renegade ve retro Fiat 500 X gibi araçlar bulunuyor.

 

 

Donanım yelpazesi ise:

·         Titanium

·         ST-Line

·         ST-Line X.

·          

17 inç alaşım jantlar, deri direksiyon simidi, elektrikli katlanır aynalar, sekiz inçlik merkezi dokunmatik ekran aracılığıyla navigasyon, seyir kontrol, arka park sensörleri ve kablosuz şarj pedi puma süsleyen özellikler arasında.

 

Diğer özellikleri arasında

kısmi deri döşeme, pencerelerde gizlilik camı ve Bang 10 hoparlörlü ses sistemi gibi lüks özelliklere dayanırken, Vignale yükseltmesi ısıtmalı ön koltuklar, ön park sensörleri, anahtarsız giriş ve Windsor da var

 

ST-Line modelleri, geniş ekran 12,3 inç dijital gösterge paneli ve otomatik farlar gibi biraz daha fazla standart donanım sunuyor. Ancak bu otomobiller, bir gövde kiti, farklı alaşımlı jantlar, spor koltuklar, pedallar ve Puma’nın sürüş için en iyi crossover araçlardan biri olarak parlamasına yardımcı olan spor süspansiyon sistemi dahil olmak üzere sportif dokunuşlar yapyor.

 

 

Bir B segment Ford'da ilk olan, 180 derece açılı geri görüş kamerası, aracın arkasından geçen yayaları, bisikletlileri veya diğer araçları daha erken görme olanağı sunuyor. Çapraz Trafik Uyarısı özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi  sadece kör noktadaki araçlar konusunda sürücüyü uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda geri manevra esnasında arkadan geçmek üzere olan araçlar konusunda da sürücüyü uyarıyor. Sürücünün tepki vermemesi halinde sistem otomatik olarak fren yapabiliyor.

 

Acil Durum Manevra Destek sistemi radar ve kameraları kullanarak şehir içi ve otoyol hızlarında daha yavaş giden veya durmak üzere olan araçları algılıyor ve sürücünün engel aşma manevrasını desteklemek üzere direksiyon desteğini ayarlıyor.

 

Tasarım ve iç mekân

Ford Puma, en güzel görünen B-SUV’lardan bir tanesi. Kıvrımlı ve gergin hatları onu ayrıştıran tasarım unsurları. Üstelik ST-Line gövde kitiyle otomobil daha da sportif gözüküyor.

Gelelim iç mekâna. Ön ve arka koltuklarında diz ve baş mesafesi sorunu yok. Otomobilin fark yaratan detayı ise bagajda gizli: MegaBox. Bagaj zeminin alt kısmında hacmi 80 lt olan, 30 cm derinliğinde plastik bir bölüm var.

80 kg taşıma kapasitesi olan bu bölümde saksılı büyük çiçeklerin taşınmasına olanak tanıdığı gibi, kirli bot ve çeşitli ıslak malzemelerin taşınmasına da uygun. Üstelik dibindeki contalı tapa açıldığında içini temizlemek de kolay. Bu arada bagaj hacmini de unutmadan söyleyelim: 456 litre.


FORD PUMA DA ŞUAN GERCEKTEN ÇOK CAZİP BİR KAMPANYA VAR

STYLE SUV 1.0 Ecoboost 6 ileri manuel benzinli versiyonu normal kampanyalı liste fiyatı 220 bin tl ötvsiz satış fiyatı ise 158.000 tl

7 ileri otomatik versiyonu ise normal kampanyalı liste fiyatı 285.100 tl ötvsiz fiyatı 171.000 tl

 

Bunlar ana bayiden alınan ötvli ve ötvsiz satış fiyatları.Bazı durumlarda direkt bayiden fiyat alıyorum ötv indirimi hesaplamasında daha değişik rakamlar çıkıyor çok büyük fark olmasa da ama büyük kampanya yaptıkları için bir şey de diyemiyoruz tabi.Alacak olanlara hayırlı olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder